Yeşilırmak havzası için 3 dilde film

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) tarafından Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat'ı kapsayan Yeşilırmak Havzası Turizm Destinasyonu'nun yurt içi ve yurt dışı tanıtımlarında kullanılmak üzere Türkçe, Almanca ve İngilizce dillerinde tanıtım filmleri hazırladı.

Yeşilırmak havzası için 3 dilde film
Yeşilırmak havzası için 3 dilde film
GİRİŞ 27.03.2014 19:09 GÜNCELLEME 27.03.2014 19:09

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği hizmet binasında düzenlenen toplantıda tanıtım filmi hakkında bilgiler veren YHKB Başkanı Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, birliğin üstlendiği en önemli görevlerden birinin Yeşilırmak Havzası Turizm Destinasyonu denilen Amasya Samsun Çorum ve Tokat illerinin zengin olan turizm potansiyelini her ortamda işleyip, bölgenin sahip olduğu değerlerin tanıtımını en üst düzeyde yaparak insanların bu güzelliklerden daha fazla faydalanmalarını ve karşılıklı kültür alışverişinde bulunmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü A. Hamdi Yanık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Müdür Vekili Yasemin Çoban'ın da katıldığı toplantıda turizmden beklenen amacın sadece iktisadi bir girdi sağlanması olmadığını vurgulayan Vali Çomaktekin, "Burada amaç insanlar arasında dünya barışına hizmet etmek ve dünya insanlarının bu vesile ile kendi aralarında oluşacak kardeşlik ve hoşgörü bağlarını güçlendirmektir. Tanıtım filmlerinde de izlediğimiz gibi bu havzada turizm değerleri açısından tabiat oldukça önemlidir. Özellikle Amasya bu noktada keşfedilmemiş bir şehir. Amasya'nın sahip olduğu kültürel ve arkeolojik değerlerin ülkemiz ve dünya tarafından daha da çok keşfedilmesi gerekir. Bu alanda gerek Kültür Müdürlüğümüz gerekse YHKB uzun yıllardan beri çalışmalar yapmışlardır. Bu noktada özellikle yazılı ve görsel medyadan faydalanmamız gerekiyor" diye konuştu.

Tanıtım materyallerinin yanı sıra en önemli tanıtım yöntemlerinden birinin de ulusal ve uluslararası turizm fuarlarına katılmak olduğunu anlatan Çomaktekin, "Bu kapsamda Amasyamız birçok fuara en üst düzeyde katılım sağlıyor. Sadece ulusal değil, uluslararası fuarlara da katılmamız gerekiyor. Bizde önümüzdeki ay Brezilya ve Dubai'de turizm fuarına katılım sağlayıp, Amasya'mızı dünyanın her tarafındaki insanlara tanıtacağız. Fuarlara katıldığımızda Amasya'yı tanıtacak tanıtım materyalleri olması gerekiyor. Bu materyallerin başında tanıtım filmleri geliyor. Arkadaşlarımız uzun süredir özveri ile yoğun bir çalışma içerisinde bulunarak en iyi şekilde bu filmlerin hazırlanması için büyük bir çaba gösterdiler. Bu filmler İngilizce ve Almanca dillerinde hazırlandı. Arkadaşlarımız Yeşilırmak Havzası rehberlerini de güncellediler ve çok güzel tanıtım rehberleri oluşturdular. Bizim Amasya'yı tanıtma adına teknolojiden de faydalanmamız gerekiyor. İnsanlarımız artık sanal alemde de gidecekleri yerleri tanımaya çalışıyorlar. Bu çalışmaları bölgemizin turizm değerlerinin tanıtılması açısından çok faydalı buluyorum. Bu konuda emeği geçenlere ve basın mensubu arkadaşlarımıza bu konuda gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Toplantıda ayrıca havza sınırları içerisinde yer alan merkez ilçe, ilçe, köy ve diğer alanlarda müze, ören yeri, cami, külliye, kilise, bedesten gibi taşınmaz kültür varlıklarında dahil olmak üzere illerin doğal, tarihi, arkeolojik ve kültürel değerlerini içeren mevcut Yeşilırmak Havzası Rehber Kitabı da tanıtıldı

KAYNAK: İHA