Japon turistlerin ilk durağı bu il olacak

Kapadokya'nın giriş kapısı konumundaki Kırşehir'e, daha çok Japon turist çekebilmek amacıyla Valilik ve JICA arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, iki Japon turizmci 2 yıl kentte çalışma yapacak.

Japon turistlerin ilk durağı bu il olacak
Japon turistlerin ilk durağı bu il olacak
GİRİŞ 10.03.2014 11:34 GÜNCELLEME 10.03.2014 11:34

 Kapadokya'nın giriş kapısı konumundaki Kırşehir'e, daha çok Japon turist çekebilmek amacıyla Valilik ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında iki Japon turizmcinin 2 yıl kentte çalışma yapacağı bildirildi.

Vali Özdemir Çakacak, Japon hükümeti tarafından Kaman ilçesine bağlı Çağırkan beldesinde kurulan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nde, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Çakacak, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile imzalanan protokol çerçevesinde, kente gelen turizmci Koichi Inoue ve eşi Mina Inoue'nin, Kırşehir'in turizm değerlerini Japonlara tanıtmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Hedeflerinin, Ankara'dan Kapadokya'ya giden Japon turist kafilelerini Kırşehir'e getirmek olduğunu vurgulayan Çakacak, turistlerin burada Arkeoloji Müzesi'ni, Japon Bahçesi'ni ve Arkeoloji Enstitüsünü ziyaret etmesi, termal tesislerinden faydalanması için çalıştıklarını söyledi.

Çakacak, Japonya'nın uzun zamandır Kırşehir'e ilgi gösterdiğine dikkati çekerek, Japonlar için Kaman ilçesinin özel bir yer olduğunu dile getirdi.

Kaman'da Japon Profesör Sachihiro Omura'nın başkanlığında 26 yıldır arkeolojik kazı çalışmaları yürütüldüğünü anımsatan Çakacak, şöyle devam etti:

"Burada bir Japon bahçesi yapıldı ve Japon İmparatoru tarafından desteklenen bir müze açıldı. Dolayısıyla kendilerinden bir şeyler gördükleri için ilgileri çok fazla. Biz de 2013 yılı içerisinde Tokyo'da düzenlenen uluslararası turizm fuarına katıldık. Hem Kaman'ı hem Kırşehir'i tanıtma fırsatı bulduk. Bunun için ilerleyen yıllarda burayı çok daha fazla Japon turistin ziyaret edeceğini düşünüyoruz. JICA ile yaptığımız protokol çerçevesinde de araştırma ve inceleme yapmak üzere iki uzmanı Japonya'dan buraya gönderdiler. İki yıl beraber çalışacağız. Bu iki yılın sonunda çok daha fazla Japon turistin Kapadokya'ya gitmeden Kırşehir'e ve Kaman'a uğramasını sağlayacağız. Bu konudaki her türlü çalışmaya destek olacağız. Gelen uzman da turizm konusunda çok iyi bir teşkilatın genel müdürlüğünü yapmış. Dolayısıyla sektörün içinde gelen birisi. Bize katkısı olacağına inanıyoruz."

Koichi Inoue de JICA'nın düzenlediği bir program dahilinde Kırşehir'e geldiğini ifade etti.

Kırşehir'e daha çok Japon turistin gelmesini sağlamak için çalışacağını anlatan Inoue, "Amacım, elimden geldiği kadar Japon turistlere burayı tanıtmak. Japonya'dan gelen turistlerin özellikle Kaman Kalehöyük'e gelip görmeleri için çalışmalar yapacağım. Diğer turizm alanlarında da çalışma yapacağız" dedi.

KAYNAK: AA