Teknosa çoklu kanal üzerinden büyüyecek

2013 yılını başarılı sonuçlarla kapatan TeknoSA yeni dönemde büyüme stratejisini çoklu kanal (omni-channel) üzerine kurdu. TeknoSA, her kanalda standart bir müşteri deneyimi yaratarak, müşteri sadakatini artırmayı hedefliyor.

Teknosa çoklu kanal üzerinden büyüyecek
Teknosa çoklu kanal üzerinden büyüyecek
GİRİŞ 06.02.2014 13:47 GÜNCELLEME 06.02.2014 13:47

Türkiye teknoloji perakendeciliği sektörünün lideri TeknoSA, 2013 yılını başarılı finansal sonuçlar ile kapattı, 2014 yılında yeni hedeflere odaklandı.

Müşteri odaklı yenilikçi uygulamalarla sektöre öncülük eden TeknoSA, tüketiciyle dijital ve fiziki mecraların hepsinde buluşarak, müşteri sadakatini artıran "çoklu kanal" modelini 2014 yılında yatırımda öncelikli alan olarak belirledi. TeknoSA, perakendenin geleceği olan çoklu kanal yapılanması için 60 milyon TL tutarında yatırımı hayata geçirecek.

TeknoSA'nın 2013 yılında yarattığı değer ile 2014 yılı ve gelecek hedefleri, Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer ve TeknoSA Genel Müdürü Necil Oyman'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında paylaşıldı.

Toplantıda 2013 yılını başarılı sonuçlarla kapattıklarını ifade eden Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, TeknoSA'nın 2014 yılında dijitalleşmenin sağladığı olanaklarla bütün kanalların entegre çalışmasına imkan veren çoklu kanal stratejisine odaklanacağının altını çizdi. Dinçer, bu çerçevede, hem mağazalaşma yatırımlarına hız vereceklerini hem de online kanalda büyüyeceklerini belirtti ve yapılacak yatırım tutarının 60 milyon TL olacağını açıkladı.

TeknoSA'nın finansal sonuçları hakkında da bilgiler veren Dinçer, şirketin yüzde 27'lik büyüme ile 2013 yılında çok başarılı bir performans sergilediğini ifade etti. Dinçer, "TeknoSA her yıl olduğu gibi geleneği bozmayarak bu yıl da sektörün üzerinde büyüdü. Yüzde 27'lik bir oranla büyüyen TeknoSA, 2013 yılını 3 milyar TL ciro ile kapattı. Teknoloji perakende pazarının yüzde 38'ine sahip olduk. 2014 yılında ise satış alanımıza yaklaşık 30 bin metrekare ekleyip, 1500 yeni kişiye daha istihdam sağlamayı ve yıl sonunda 4 milyar TL'lik büyüklüğe ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

"Yatırımcılarımıza kazandırıyoruz"

2012 yılında halka açılarak, dünya markası olma yolunda önemli bir adım attıklarını vurgulayan Haluk Dinçer, bu zamana kadarki süreçte yatırımcılarına da kazandırdıklarını söyledi. Mayıs 2012'de TeknoSA hisselerinin 7.75 TL'den işlem gördüğünü belirten Dinçer, "TeknoSA hisseleri, 2013 yılını 12.75 TL seviyesinde kapatmayı başardı. 2013 yılının başından Aralık ayının sonuna kadar BİST-100 endeksi yüzde 13 değer kaybederken,  TeknoSA hisse senedinde yüzde 69'luk artış yaşandı." dedi.

"Planlarımızı ve hedeflerimizi koruyoruz"

Haluk Dinçer, mevcut resme bakıldığında, 2014 yılının zor bir yıl olacağını, ancak Sabancı Topluluğu olarak, Türkiye'nin potansiyeline, dinamizmine inançlarının tam olduğuna dikkat çekti ve "TeknoSA için koyduğumuz hedefleri şu anda revize etmiş değiliz. Temkinli davranıp, verimliliğe ve karlılığa odaklanacağız. Çoklu kanal modeli ve kesintisiz müşteri deneyimi yatırımlarımızın temeli, büyümemizin lokomotifi olacak." şeklinde konuştu.

"Çoklu kanal uygulamalarında model olacağız"

TeknoSA Genel Müdürü Necil Oyman, Türkiye teknoloji perakende sektörünün lider şirketi olarak 2014 yılında kesintisiz müşteri deneyimine odaklanacaklarını belirterek, "Evrensel ifadesiyle çoklu kanal perakendeciliği, dijitalleşmenin getirdiği imkanlarla bütün kanalların entegre çalışmasını sağlıyor, müşteriyi kanal bağımlı yapıdan marka bağımlı hale getiriyor, sadakati artırıyor. TeknoSA müşterilerinin eğilimlerinden aldığımız veriler bizim bu anlamda yaptığımız yatırımların çok isabetli olduğunu destekliyor." dedi.

Oyman şöyle devam etti:

"Tüketicilerin yüzde 60'ının mağazaya gitmeden önce almayı düşündüğü ürüne web sitemizden baktığını tespit ettik. Ayrıca, çoklu kanalda alışveriş yapan müşterilerin yıllık cirosu, tek kanalı tercih edenlerin cirosunun 3 katı olurken, alışveriş sıklığı ise 2 katına çıkıyor. Çoklu kanal yapılanmasında müşterilerimiz internetten sipariş ettiği bir ürünü mağazadan alabilirken, aynı şekilde mağazada tüm satış sonrası hizmetlerden yararlanabiliyor. TeknoSA'nın geniş ürün gamına her noktadan erişebiliyor. Özetle online ve offline alışveriş müşterilerimize tek ve kesintisiz deneyim yaşatmak istiyoruz. Şu ana kadar yaptığımız yatırımların geri dönüşlerini almaya başladık."

TeknoSA "her yerde" büyüyecek

2013 yılında %27 büyüyen TeknoSA'nın 2014'te de sektör üzerinde büyümesini sürdüreceğini belirten Necil Oyman, 2014 yılında 30 bin metrekare mağaza yatırımlarının kesinleştiğini, Türkiye çapında olmadıkları illerde de bu sene mağaza açmayı hedeflediklerini belirtti. Teknosa.com'un sergilediği performansa da dikkat çeken Oyman, "2013 yılında siteden satışlarımız 2012 yılına göre 2.3 kat büyüdü. Toplam ziyaret sayımız 2012 yılına oranla yüzde 80 artış elde etti.  2015 yılında Teknosa.com'un 5 kat daha büyümesini hedefliyoruz" diye konuştu.  Oyman, mobil trafikte de 2012 yılına göre 4,5 kat artış olduğunu vurguladı. Mobil satışların toplam online cirosunun %6'sını oluşturduğunu belirtti.

Oyman ayrıca, TeknoSA Kesintisiz Müşteri Deneyimi kapsamında kişiselleştirilmiş hizmetlerin önemli olduğuna ve TeknoSA Turuncu Kart'ın burada anahtar rol üstleneceğine dikkat çekti. Turuncu Kart üye sayısının geçen yılın sonunda 3,8 milyon kişiye ulaştığını belirterek, 2014 yılında 5 milyona çıkartmayı hedeflediklerini paylaştı.

KAYNAK: EKOTRENT