Akın İpek'e cevap: Altını bitirip kapadılar!

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, ilde faaliyet gösteren ve işadamı Akın İpek'e ait olan Koza Altın Madencilik'in kapatılacağı ile ilgili kararın siyasi baskıyla alâkası olmadığını söyledi

Akın İpek'e cevap: Altını bitirip kapadılar!
Akın İpek'e cevap: Altını bitirip kapadılar!
GİRİŞ 04.02.2014 06:48 GÜNCELLEME 04.02.2014 07:04

Geçtiğimiz günlerde Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bir açıklama yapan Koza Altın, Gümüşhane'deki Mastra Altın Madeni'nin şubat sonunda kapatılacağını duyurdu.

İşadamı Akın İpek'e ait madenin kapatılma gerekçesi olarak da maden arama faaliyetleri bütçesinin yüzde 70 azaltılması ayrıca bu sektördeki kısıtlamalar ve uygulamalar gösterildi. İsmail Akçay ise gerçeğin böyle olmadığını söyledi.

"Yaptığımız araştırma ve incelemelerde tablo biraz farklı oldu. Şirket bu miktara ulaşacağını zaten başından beri biliyordu" diyen İsmail Akçay şöyle konuştu:

"Ayrıca bakanlıklarda yaptığımız istihbaratla da bunu doğrulattık. Şimdi kapatma kararı almışlar. Bazı gerekçeler öne sürmüşler. Bu olayı kamuoyuna 'siyasi baskıyla kapatıldık' şeklinde yansıtmaya çalışıyorlar. Şirket zaten hedefine koyduğu altın miktarının üzerine çıkmış. Burada 17 ton altın hedefleniyordu, 18 tona ulaştılar. Başladıkları gün hedefe ulaşacaklarını da zaten biliyorlardı. Yani açık saha olarak hedefine ulaşmış."

Gümüşhane'de siyasilerle yaptığı görüşmeleri de aktaran Akçay, "Bu olayın son günlerde kamuoyunda yaşanan tartışmalarla bağlantısı var" şeklinde konuştu. 

KAYNAK: SABAH