Özden: İhracatı sırtlayan 3 sektörden birisiyiz

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, Türkiye'de ihracatı sırtlayan 3 sektörden birinin hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü olduğunu söyledi.

Özden: İhracatı sırtlayan 3 sektörden birisiyiz
Özden: İhracatı sırtlayan 3 sektörden birisiyiz
GİRİŞ 31.01.2014 11:18 GÜNCELLEME 31.01.2014 11:18

EGSD'nin 10. olağan genel kurul toplantısı Ege İhracatçı Birlikleri'nde gerçekleştirildi. Geçen yıl şubat ayında vefat eden Özcan Torun'un ardından yaklaşık 1 yıldır EGSD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mukadder Özden, tek liste ile gidilen seçimde yeniden seçildi.

Özden, genel kurulda yaptığı konuşmada, "Türkiye ihracatını sırtlayan 3 sektörden birisiyiz. Diğer sektörlerde kilogramı 2,5 dolar olan ilhracat bizim sektörde ortalama 23,5 dolar. Gelinlikte bu rakam 70 dolardan başlıyor, 600 dolara kadar çıkıyor" dedi.

Sektörde katma değerin daha da artırılması için çalışacaklarını belirten Özden, teknik tekstil üretiminde firmalarının farkındalığını artıracaklarını belirtti. Avrupa ülkelerinden daha çok alım heyeti getireceklerini vurgulayan Özden, EGSD öncülüğünde, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve İZFAŞ işbirliğinde düzenlediklerin IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın dünyanın en etkin fuarlarından biri haline getirmek için çalışacaklarını dile getirdi.

EGSD'nin eski başkanlarından Nedim Örün ise firmaların stoklarında kalan ürünlerin satılması için "stok fuarı" adı altında yeni bir organizasyonun gerçekleştirilmesi gerektiğini bildirdi. IF Wedding Fashion İzmir ile gelinlik moda haftası adı altında bir etkinliğin de yapılmasını öneren Örün, sektörün son yıllarda katma değerini yükselttiğini ancak İzmirli firmaların İstanbul'a göre markalaşmada zayıf kaldığını savundu.

KAYNAK: AA