"Kaliforniya biberi"nde tane ile satış dönemi

Güney ve Orta Amerika menşeli olan ve son yıllarda Türkiye'de de üretilmeye başlanan "Kaliforniya biberi", Bursa'daki manav tezgahlarında tanesi 1,5-2 liradan satılıyor.

"Kaliforniya biberi"nde tane ile satış dönemi
"Kaliforniya biberi"nde tane ile satış dönemi
GİRİŞ 15.01.2014 14:41 GÜNCELLEME 15.01.2014 14:41

Manav Yücel Çakman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dükkanındaki tezgahları, müşterilerinden gelen talep doğrultusunda renklendirdiklerini ve son aylarda Kaliforniya biberi de bulundurmaya başladıklarını söyledi.

Bu biberin kilogram fiyatının 8 lira olduğunu belirten Çakman, "Kaliforniya biberi, normal bibere göre biraz daha etli. Bu nedenle 4-5 tanesi 1 kilogram ağırlığında oluyor. Fiyatı yüksek olduğu için de merak edenler tane ile satın alıyor" dedi.

Çakman, söz konusu ürünü hem merak edenler hem de özellikle isteyenler olduğunu anlattı.

Çoğunlukla biberi kilogram hesabıyla değil tane olarak tartıp sattıklarını dile getiren Çakman, "Bir biberin fiyatı 1,5-2 lira ediyor. Kaliforniya biberi, normal biber gibi yemeklerin yanında veya salatalarda kullanılmıyor. Genellikle makarna için sos yapımında veya hafif kavurarak, üzerine az miktarda yoğurt dökerek tükettiklerini söylüyorlar. Biz de denedik ve lezzeti gerçekten güzel" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA