Işık'tan sanayicilere etiket uyarısı

"Etiketlerinde A+++, A+ ve A gibi olan firmalarımızın, yerli ya da ithal gelen ürünlerini tek tek alıyoruz." diyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık sanayicilere etiketlerle ilgili çağrıda bulundu.

Işık'tan sanayicilere etiket uyarısı
Işık'tan sanayicilere etiket uyarısı
GİRİŞ 11.01.2014 13:31 GÜNCELLEME 11.01.2014 13:31

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ürün geliştirme, süreç geliştirme, tasarım, faydalı model gibi Ar-Ge alanında sadece Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü'nün bu yıl kullandıracağı desteğin 1 milyar 575 milyon lira olduğunu söyledi.

Işık, 33. Enerji Verimliliği Haftası kapsamında düzenlenen 5. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'nın kapanış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerji alanında kendi kendine yeten bir ülke olmadığını, dışa bağımlı bir ülke olduğunu anımsattı.

Türkiye'nin tasarruf noktasında çok daha titiz ve dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Işık, enerji üzerine yapılan Ar-Ge çalışmalarının artırılarak devam ettirilmesi gerektiğini kaydetti.

Enerji çıkarıldığı zaman Türkiye'nin cari açığı olmadığının altını çizen Işık, bu nedenle enerji alanında yapılan her türlü yatırımın kendileri açısından stratejik yatırım olduğunu vurgulayan Işık, bakanlık olarak sorumlu oldukları alanda en fazla destek verdikleri ve vermeye devam edecekleri alanın enerji olduğunu dile getirdi.

Ürün geliştirme, süreç geliştirme, tasarım, faydalı model gibi Ar-Ge alanında sadece Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki TÜBİTAK, KOSGEB ile Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü'nün bu yıl kullandıracakları desteğin 1 milyar 575 milyon lira olduğu bilgisini veren Işık, sözlerine şöyle devam etti:

"Arzu ediyoruzki bunun tamamı kullanılsın. Arzu ediyoruzki verdiğimiz bu kaynak başta enerji olmak üzere tüm alanlarda ülkemize katma değere dönsün, ülkemiz bu bütçeden ciddi gelir elde etsin. Bakanlık olarak bir başka sorumluluğumuz da sanayi ürünleri güvenliğini sağlamak. Özellikle etiketlerinde A+++, A+ ve A gibi olan firmalarımızın, yerli ya da ithal gelen ürünlerini tek tek alıyoruz. Onların etiketleri ile enerji sarfiyatlarını karşılaştırıyoruz ve eğer arada farklılık oluşursa, bunun sonucunu firmalarımıza bildireceğiz. Bu hem sanayicimizin, üreticimizin bu noktada daha dikkatli ve daha özenli davranması açısından, hem de tüketicimizin aldığı malın gerçek sarfiyatını bilmesi açısından sonuçları yakında firmalarımızla paylaşacağız. Üreticilerimize sesleniyorum, lütfen yapıştırdığınız etiketle tasarruf oranınız örtüşsün. Bu hem tüketiciye duyduğunuz saygıdan, hem de markanızın değerinin azalmaması noktasında önemli..."

Bakan Işık, konuşmasından sonra Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması'nda (SENVER) dereceye giren Arçelik, Mercedes-Benz Türk, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ), Trakya Yenişehir Cam Sanayii AŞ ve Vestel'in yetkililerine ödüllerini takdim etti. Öte yandan Işık, ödül töreni başlamadan önce fuar alanındaki stantları gezerek yetkili firmalardan ürünleri hakkında bilgi aldı.

KAYNAK: AA