Tütün ve alkollü içki satmanın bedeli belli oldu

İl merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde, tütün mamulü, alkollü içki ve etil alkol/metanol toptan satış belgeleri ile nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi bedelleri, yılbaşından itibaren 2 bin 200 lira olarak uygulanacak.

Tütün ve alkollü içki satmanın bedeli belli oldu
Tütün ve alkollü içki satmanın bedeli belli oldu
GİRİŞ 25.12.2013 11:17 GÜNCELLEME 25.12.2013 11:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulunun (TAPDK), konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 1 Ocak 2014'ten geçerli olmak üzere tütün mamulü, alkollü içki ve etil alkol/metanol toptan satış belgeleri; il merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 2 bin 200, birden fazla yerde dağıtım yapanlar için 3 bin 300, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde 900, birden fazla yerde dağıtım yapanlar için bin 320 lira olacak.

Bu ürünlerin perakende satış belgelerine ise il merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 220, ilçe merkezlerinde 150, diğer mahallerde (belde, köy gibi) 50 lira ödenecek.

Açık İçki Satış Belgesi almak isteyenlerden il merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde bulunanlar 900, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerdekiler ise (belde, köy) 350 lira ödeyecek.

Nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi de il merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 2 bin 200, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde 2 bin liraya alınabilecek.

Tütün mamulü ve alkollü içkilerin birlikte satışına izin veren tütün mamulü ve alkollü içki perakende satış belgeleri ile tütün mamulü ve alkollü içki toptan satış belgeleri için belirtilen bedellerin iki katı tahsil edilecek.

Satıcılar, bu bedelleri en geç 31 Mart 2014 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar TAPDK'nın hesabına yatırarak belge sürelerinin uzatılması talebinde bulunacak. Belirtilen süre içinde satış belgesi süre uzatım işlem bedellerini yatırmayan satıcıların belgeleri nisan sonunda geçerliliğini yitirecek ve bu tarihten itibaren ürün satın alamayacaklar. Bu satıcıların, belgelerinin geçerlilik süresi içerisinde ellerinde bulunan ürünleri tasfiye etmeleri gerekecek.

İlk defa satış belgesi talebinde bulunacaklardan da aynı bedeller tahsil edilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    NEYİN BEDELİ. Neyin bedeli veriliyor acaba.... nerdeyse her köşe başı kaçak sigara ,ve merdiven altı kaçak içki üreticileri ile buna ,belki rüşvet karşılığı göz yuman zabıta ve polisin mi.... ben gözümle gördüğüme ve şahit olduğuma inanırım,gördüğümle,İstanbul da Soğanlı semt pazarı ve şirinevler meydan civarı,soğanlı meydan civarı kaçak siğara ve tütün satıcısı tezgagından geçilmiyor,okul gibi yerlerin yakınında siğara türü şeylerin satışı yasak deniyor,istanbul soğanlı meydanında biçen marketin hemen yanındaki dershanin önüne ,adam tezgah açmış kaçak tütün ,yine bir isporta tezzahı parasını verene bali türü yapıştırıcı satıyor,az ileride manavın yanında bakkal türüm birt marketde içki ve sigaraları açıkca görünecek şekilde dizmiş satıyor,Soğanlı sahipsiz galiba,zabıta ve polis yok anlaşılan,aslında varda,öylesine var işte,anlıyana.
    Cevapla