Oses Çiğköfte'ye'e Almanya'dan ödül

20 yıl önce çiğköfteyi seyyar satıcılıktan çıkararak uluslararası bir markaya dönüştüren OSES, Almanya Frankfurt'ta düzenlenen 6.Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesinde ‘Kalite Ödülü'ne layık görüldü.

Oses Çiğköfte'ye'e Almanya'dan ödül
Oses Çiğköfte'ye'e Almanya'dan ödül
GİRİŞ 03.12.2013 15:24 GÜNCELLEME 03.12.2013 15:37

Ödülünü Avrupa Parlamentolar Birliği Başkanı Gunder Meinel'den alan OSES Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yaşar, yurt içinden birçok ödül aldıklarını ama Avrupa'dan alınan ödülün kendilerine motive ettiğini belirtti.

Avrupa'da tek çiğköfte fabrikasına sahip olan OSES, Almanya'nın Stuttgart ve Sindelfingen kentlerinde açtığı fabrika ve yeni şubelerle gurbetçi vatandaşlarımız için de yeni iş alanları oluşturmaya başladı. Bir zamanlar sadece seyyar satılan çiğköfteyi kurumsallaştırarak yeni bir sektörün oluşmasına öncülük eden Yaşar,

"Yurt içindeki binlerce insanımıza yeni istihdam alanları oluşturduk. Şimdi ise yurt dışına açılarak Çin ve Avrupa'da fabrikalar açtık. Avrupa'da yaşanan krizler gurbetçi vatandaşlarımızı da yakından ilgilendiriyor. Onlar da artık yeni arayışlara girdiler. Bunun büyük etkisi var. Özellikle gurbetçi vatandaşlarımızın yoğun ilgisi bizi bu yönde adım atmamıza neden oldu diyebilirim. Çünkü, birincisi sadece 15 bin Euro'ya anahtar teslim işyeri sahibi olabiliyorlar. İkincisi, riskleri sıfıra yakın. Üçüncüsü franchise ücreti almıyoruz. Onlara eğitim veriyoruz. Acaba, tutar mı düşüncelerini bir tarafa atarak cesur karar aldık ve  fabrikaların açılışını yaptık. Kısa sürede titizlikle yürüttüğümüz çalışmalar ilk meyvesini Avrupa Kalite Ödülü'yle verdi. Bu aynı zamanda yeni girişimcilerimiz için de teşvik olacaktır.'dedi.



Yaşar 'Artık çiğköftenin bir dünya markası olduğunu görmek ve bu yolda bizim de katkımızın olması mutlu etti. Hedefimiz, Türklerin yoğun yaşadığı her kentte şube açmak. Almanya'da Oses Çiğköftenin ortaklarından olan ve yeni çiğköfte şubesi açan Alper Karababa da, yıllar önce babalarımız Avrupa'ya geldiklerinde fabrikalarda çalışmaya başladılar. Ama şimdi yeni nesil yeni iş alanları ve yeni pazarlar arıyor. Ayrıca üst üste yaşanan krizler bizi de düşündürmeye başladı. Araştırmalarımız sonucu  Türkiye'nin önemli markalarından olan OSES çiğköfte ile görüşmeler yaptık ve gurbetteki Türkleri çiğköfteyle tanıştırdık." dedi.

Kısa bir süre önce tüm bayi ve çalışanlarının katılımıyla 20.yılını kutlayan OSES, Avrupa Kalite Ödülünü, Avrupa'nın iş dünyasının önde gelen saygın isimlerinin katıldığı zirvede aldı. Ödül, Türkiye'nin ve Avrupa'nın önde gelen markalarına veriliyor