Turkcell'den MTN'ye 4.2 milyar dolarlık dava!

Turkcell, Güney Afrika menşeli mobil operatör MTN aleyhine Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde açtığı davada en az 4.2 milyar dolar tazminat talep etti.

Turkcell'den MTN'ye 4.2 milyar dolarlık dava!
Turkcell'den MTN'ye 4.2 milyar dolarlık dava!
GİRİŞ 03.12.2013 11:57 GÜNCELLEME 03.12.2013 11:57

Turkcell Güney Afrika'da dava açtığını KAP'a açıklamış, istenen tazminat tutarı açıklamada yer almamıştı. Mahkemeye sunulan belgelere göre Turkcell, MTN'nin İran'ın ilk özel GSM lisans ihalesini kazanmak için 'rüşvet verdiğini ve usulsüzlük yaptığını' iddia etti. Belgelerde MTN'nin eski CEO'su, şu anki yönetim kurulu başkanı ve diğer bir yöneticinin lisansı Turkcell'den almak için 'haksız ve bilinçli müdahalede' bulunduğu belirtildi.

'KAR KAYIBI OLDU'

Turkcell lisansın MTN'ye verilmesi sonucu 'iş fırsatları, gelir ve kâr kayıplarına maruz kaldığı' gerekçesiyle 4.2 milyar dolar artı faiz olmak üzere tazminat talep etti.MTN'nin İran'ın ilk özel GSM lisans ihalesi sürecindeki eylemleri nedeniyle uğradığı zararların tazmini istemiyle geçen yıl ABD'de dava açan Turkcell, usul ile ilgili nedenlerle başka bir mahkemede de dava açma kararı almıştı.Turkcell ABD'de tazminat talebiyle açtığı davada, İran'ın daha önce Turkcell'e verdiği bir mobil telefon lisansı ihalesini almak için MTN'in bu ülkede rüşvet verdiğini iddia etmişti.Turkcell hisseleri dün ilk seansı yüzde 0.82 yükselişle 12.25 liradan kapattı.

Turkcell, basın mensuplarının mesleki iletişim ihtiyaçları doğrultusunda özel olarak 'Turkcell Basın Kampanyası' tasarladı. Basın mensuplarına ayda 49 liraya her yöne 1000 dakika, her yöne 1000 SMS ve aylık 2 GB cepten internet kullanımı imkanı sağlanacak. Kampanyaya geçiş yapmak isteyenler, kart veya kimliğini İletişim Merkezleri'ne sunacak.

 

KAYNAK: HÜRRİYET