Kütahya'da "tropikal muz'' yetiştirildi

İç Anadolu'nun soğuk iklimi ile Marmara ve Ege'nin ılık iklimi arasında bir geçiş özelliği gösteren ve İç Ege Bölgesi'nde yer alan Kütahya'da, tropikal meyve olan muz yetiştirildi.

Kütahya'da "tropikal muz'' yetiştirildi
Kütahya'da "tropikal muz'' yetiştirildi
GİRİŞ 27.11.2013 17:06 GÜNCELLEME 27.11.2013 17:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kütahya Belediyesi Hekim Sinan Tıbbi ve Araştırmalar Merkezi'nde kurulan serada, başta tropikal muz, avokado, ananas ile kahve, Afrika sardunyası gibi bitkilerin yanı sıra portakal ve mandalina gibi narenciye ürünleri de yetiştiriliyor.

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, gazetecilere yaptığı açıklamada, muz hasadı için bir araya geldiklerini söyledi.

Merkezin 3 yıl önce kurulduğunu ve burada şimdiye kadar kekik, adaçayı, tıbbi nane gibi tarla günleri gerçekleştirdiklerini belirten İça, şöyle konuştu:

''Bugün de tropik seramızda, Akdeniz Bölgesi meyvesi olan muzun hasadını yapıyoruz. Seramızda, Kütahya'daki iklim koşulları sağlandığında nelerin yetişebileceğini göstermek istedik. Şu an bu sera içerisinde 40 yakın ürün var. Bunlar, portakal, mandalina, muz, kahve, çakıfelek bitkisi gibi bir çok ürün mevcut. Afrika ve İsrail'de çölde gerekli şartları sağlanmış olan mandalina bahçelerini gördüğümde, bunların Kütahya'da da olabileceğini düşünmüştüm. Şimdilik burası bir eğitim yeridir. Burada muzumuz yetişebildi, dallarında olanlarda olgunlaşmak üzere bekliyor.''

İça, daha sonra olgunlaşmış muzları keserek misafirlerine ikram etti.

YORUMLAR 1
  • NİYAZİ KARACA 10 yıl önce Şikayet Et
    KÜTAHYA BELEDİYESİ LÜZUMSUZ İŞLERLE UĞRAŞACAĞINA ŞEHRE BİRAZ HİZMET ETSİN. Semt pazarlarında her türlü meyveyi bulabiliyoruz. Şehir eski ev çöplüğüne döndü, havalimanı yolcu yokluğundan neredeyse kapanacak, her yerde hızlı tren var Kütahya'da yok, şehrin hastane sıkıntısı had safhada, bir mahalleden diğerine gitmek için labirent gibi yollardan gitmek zorundasınız, esnaf kaldırımları dükkanlarının vitrini yapmış yürüyecek yol yok, yağışlı havalarda yolların darlığından araçlar yayalara yağmur suyu banyosu yaptırıyor, şehrin bir belediye binası bile yok ama biz avakado ve muz yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz
    Cevapla