Vergi borçları artık cepten öğrenilebilecek

Avealılar, Gelir İdaresi Başkanlığı ile hayata geçirilen kısa mesaj bilgilendirme servisi "1189" ile artık 378 farklı başlıktaki vergi borçlarına dair bilgileri kısa mesaj yoluyla öğrenebilecek

Vergi borçları artık cepten öğrenilebilecek
Vergi borçları artık cepten öğrenilebilecek
GİRİŞ 18.11.2013 14:15 GÜNCELLEME 18.11.2013 14:15

Avea açıklamasına göre artık Avealılar, Gelir İdaresi Başkanlığı sistemlerindeki Yıllık Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Askerlik Para Cezası, Gümrük Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Harçları gibi 378 farklı başlıktaki vergi borçlarına dair bilgileri, cep telefonlarından kısa mesaj göndererek öğrenebilecek.

Tüketicilerin bunun için BORC yazıp T.C. kimlik numaralarını, nüfus cüzdanı seri/sıra numaralarını ve anne kızlık soyadlarının ilk iki harflerini 1189'e kısa mesaj göndermeleri gerekiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Avea Kamu Satış Direktörü Mehmet Işık, müşterilerine sundukları pratik çözüm ve servislerle hayata teknolojiyle değer katmaya devam ettiklerini belirtti.

Bu kapsamda sektörde ilk olarak uygulamaya geçirdikleri yeni kısa mesaj bilgilendirme servisi "1189" ile vergi borcu takibinde daha pratik bir dönemin kapılarını araladıklarını aktaran Işık, "Yeni kısa mesaj bilgilendirme servisi '1189' ile Avealılar, Gelir İdaresi Başkanlığı sistemlerindeki Yıllık Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Askerlik Para Cezası, Gümrük Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Harçları gibi 378 farklı başlıktaki vergi borçlarına ait bilgilere anında cep telefonlarından ulaşabilecekler. Avea olarak hizmetlerimize bir yenisini daha eklerken sunduğumuz yenilikçi servislerle, müşterilerimize Avea'lı olmanın ayrıcalığını yaşatmaya önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Avealıların vergi borçlarını öğrenebilmek için gönderecekleri SMS'lerin ücreti tarifelerine yansıtılırken, cevaplara ilişkin SMS ücreti ise Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından karşılanacak.