Yıldız'dan, Finlandiya'da enerji zirvesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Finlandiya'nın en büyük enerji şirketi Fortum yetkilileriyle bir araya geldi.

Yıldız'dan, Finlandiya'da enerji zirvesi
Yıldız'dan, Finlandiya'da enerji zirvesi
GİRİŞ 06.11.2013 09:43 GÜNCELLEME 06.11.2013 10:05

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya'ya gerçekleştirdiği ziyarete eşlik eden Yıldız, bu ülkedeki enerji şirketleriyle görüşmeler yapıyor.

Yıldız, görüşmeleri çerçevesinde Finlandiya'nın en büyük enerji şirketi Fortum'un İcra Başkan Yardımcısı Matti Ruotsala ile kahvaltıda bir araya gelerek, şirket çalışmalarına dair bilgi aldı.

Yıldız ve Ruotsala, resmi görüşmeler öncesinde Finlandiya ve Türkiye'nin doğal güzellikleri hakkında sohbet etti. Yıldız'ın, Finlandiya'nın altyapı ve bina karakterleri bakımından çok estetik bir ülke olduğunu ifade etmesi üzerine Ruotsala, mevsim itibarıyla Finlandiya'nın en karanlık günlerini yaşadığını, yaz günlerinde ülkenin daha güzel olduğunu söyledi.

Bakan Yıldız, Fortum şirketinin Türkiye'de yatırım yapmasının iki ülke için de faydalı olacağını belirterek, şirketin, üretim portföyündeki bütün enerji çeşitlerinin mevcut olduğu Türkiye'de yapacağı yatırımların başarıya ulaşacağına inandığını kaydetti.

KAYNAK: AA