Orman Ürünleri İhracatçı Birlikleri İnegöl'de

Bu yıl 30'uncusu düzenlenen MODEF Expo, ‘Mobilyanın Başkenti' İnegöl'de başladı.

Orman Ürünleri İhracatçı Birlikleri İnegöl'de
Orman Ürünleri İhracatçı Birlikleri İnegöl'de
GİRİŞ 05.11.2013 14:20 GÜNCELLEME 05.11.2013 14:20

Yurtiçinden ve yurtdışından yoğun katılımın gerçekleştiği mobilya fuarına bu yıl da katılımcı sayısı beklenenin üzerinde. İstanbul İhracatçı Birlikleri çatısı altındaki Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birlikleri ise, Türkiye'nin mobilya ihracatıyla ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tever, MODEF Expo'nun ilk gününde verdiği yemekle sektör temsilcilerini fuar katılımcılarını biraraya getirdi. Yemekte Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Ticaret Odası Başkanı İnrahim Burkay yer aldı. 

400 kişinin yer aldığı yemekte bir konuşma yapan Abdullah Tever, sektöre çok önemli mesajlar verdi. Tever şunları söyledi: “Birliğimiz çatısı altında, yurtdışı pazarlamaya yönelik olarak, yurt dışı fuar organizasyonları gerçekleştirilmekte, hedef olarak belirlenen pazarlara yönelik Sektörel Ticaret Heyetleri organize edilmekte, ülkemizde gerçekleştirilen uluslar arası fuarlar ile eş zamanlı yabancı alıcılar ülkemize getirilmekte, belirli ürün gruplarına yönelik büyük satın alımcılar VIP alım heyeti kapsamında ülkemize davet edilmektedir. Diğer taraftan hedef olarak görülen pazarlarda yerinde pazar araştırmaları yapılmakta, alt sektörlere yönelik pazar araştırmaları satın alınmakta, ihracat verileri ve mevcut pazar bilgileri birleştirilerek detaylı sektör raporları oluşturulmakta ve bu raporlar baz alınarak yol haritaları çizilmektedir. Büyük bir istikrarla 30 yıldır organize edilen MODEF fuarına yönelik olarak Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birlikleri tarafından Alım Heyeti organizasyonu gerçekleştiriliyor. Bu yıl Tunus, Karadağ, Umman'dan toplamda 14 nitelikli firmanın katılımlarıyla yarın gerçekleştirilecek olan ikili iş görüşmelerinin sektörümüz için verimli geçmesini temenni ediyorum. Siz değerli üretici/ ihracatçılarımızla yeni Kümelenmeler oluşturarak geniş kapsamlı bir hizmet vermeye her zaman hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz.”

YIL SONU İHRACAT HEDEFİ 2 MİLYAR DOLAR

Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tever, sektörün hedeflerini ise şöyle sıraladı: “2008 yılında Ekonomi Bakanlığı ile ortak olarak yaptığımız istişare toplantıları sonrasında 2023 İhracat Stratesi oluturulmuştur. 500 Milyar Dolarlık Türkiye hedefi içererisinde o gün bir araya geldiğimiz arakadaşlarımızla mobilya sektörü ihracat hedefimizi 6 milyar dolar olarak belirlemiştik. Bu hedefe giden yolda yıllık ve 5 yıllık hedefimiz bugün itibari ile realize olmuş durumdadır. 2013 yılının ilk 6 ayında yaklaşık 700 milyon dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştiren sektörümüz yıl sonuna kadar 2 milyar dolarlık hedef için çalışmalarına devam etmektedir.”

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, Türkiye'de mobilya deyince ilk akla gelen merkezlerden bir tanesinin İnegöl olduğunu vurgulayarak,” İnegöl son yıllarda yapmış olduğu ataklarla başarılarını yeniden perçinledi. Bu fuarı sektör için, İnegöl için ve Bursa için önemsiyoruz. İnegöl sadece mobilya ile ön plana çıkan bir ilçemiz değil. en iyi kaplıcalarından birilerine sahip. Türkiye'nin en iyi köftesini İnegöl yapar. Pastayı büyütmemiz gerekiyor. Bunun için çok çalışmamız lazım. İnegöl artık tasarım yapan bir merkez haline gelmeli. Dünya mobilya sektörünü MODEF'e çekmek için çok çalışmamız lazım” dedi.