Dünya devine Türk damgası

GSM devi Vodafone'nun Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik CEO'luğuna Serpil Timuray atandı.

Dünya devine Türk damgası
Dünya devine Türk damgası
GİRİŞ 03.10.2013 17:28 GÜNCELLEME 03.10.2013 17:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Vodafone Türkiye'nin başındaki isim olan Serpil Timuray Vodafone Grubu Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik (AMAP) CEO'luğuna atandı. Timuray'ın yerine Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Gökhan Öğüt getirildi.

Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili yapılan açıklamada Timuray'ın Vodafone Türkiye'deki mevcut görevine ek olarak Vodafone Grubu Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik (AMAP) bölge direktörlüğüne atandığı duyurulmuştu. Ancak Timuray'ın terfisi daha da yükseltilerek tüm bölgenin CEO'su olarak görev yapacağı belirtildi.

Lise eğitimini Üsküdar Amerikan Lisesi ve Amerika'da North Carolina Asheville High School'da tamamlayan Timuray, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu.

Kariyer hayatına 1991'de Procter&Gamble pazarlama departmanında başlayan Serpil Timuray, 1999 yılında DanoneSA bünyesine DanoneSA Tikveşli Pazarlama Direktörü ve İcra Kurulu üyesi olarak katıldı. Bir süre kurumun Satış ve Pazarlama Direktörlüğünü birlikte yürüten Timuray; Haziran 2002'de DanoneSA Süt Ürünleri Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı oldu.

Serpil Timuray, Danone'nin CEO'su iken 11 Kasım 2008 tarihinde Vodafone'un başına getirilmişti.

VODAFONE CEO'SUNDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Vodafone cephesinden de atamayla ilgili resmi açıklama geldi. Açıklamada Timuray'ın Vodafone Grubu'nun dünya genelindeki iki yönetim bölgesinden biri olarak konumlanan AMAP Bölge Başkanlığı görevini Nick Read'den devralacağı belirtildi.

Timuray, AMAP Bölge Başkanı olarak atandığı yeni göreviyle Vodafone Grubu İcra Kurulu üyesi olarak, Vodafone Grubu CEO'su Vittorio Colao'ya doğrudan raporlayacak.

İcra Kurulu Başkan Vekili Gökhan Öğüt, 1 Kasım 2013 tarihinden itibaren Vodafone Türkiye'nin yeni İcra Kurulu Başkanı olarak yeni görevine başlayacak

Vodafone Grubu CEO'su Vittorio Colao yaptığı açıklamada, yönetim yapısındaki değişikliği değerlendirerek "Çok önemli bir pazarda güçlü ticari ve operasyonel deneyimleriyle Vodafone'nun en başarılı liderlerinden biri olan Timuray'ın devraldığı AMAP Bölge Başkanı ve Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi olarak üstleneceği yeni görevinde başarılarının devamını diliyorum" dedi.

YORUMLAR 1
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    bir elinde tablet formasyonuna. pek uymuyor herhalde
    Cevapla