Kurbanlıklarda fiyat artışı olacak mı?

Kurban pazarlarında hareketlilik başladı. Hayvan sayısının geçen yıla göre düştüğü belirtilirken fiyatların aynı olduğu aktarılıyor.

Kurbanlıklarda fiyat artışı olacak mı?
Kurbanlıklarda fiyat artışı olacak mı?
GİRİŞ 03.10.2013 07:12 GÜNCELLEME 03.10.2013 08:00

Kur­ban Bay­ra­mı yak­la­şır­ken kur­ban pa­zar­la­rın­da da ha­re­ket­li­lik baş­la­dı. Bu kap­sam­da Ana­do­lu ya­ka­sı­nın en bü­yük sa­tış ye­ri olan Üm­ra­ni­ye Kur­ban­lık Hay­van Pa­za­rı­'n­da tüm ha­zır­lık­lar ta­mam­lan­dı. 280 es­naf sa­tış için ça­dır­la­rı­nı ha­zır­la­ya­rak müş­te­ri bek­le­me­ye baş­la­dı. Fi­yat­la­rın ge­çen yıl­la ay­nı ol­du­ğu be­lir­ti­lir­ken, sa­tış­la­ra gö­re yüz­de 10 ora­nın­da bir ar­tı­şın ola­bi­le­ce­ği kay­de­di­li­yor. 

Pa­zar­lık­lar baş­lı­yor

Sa­tış Mer­ke­zi So­rum­lu­su Ali Ya­zı­cı, 1-2 gün içe­ri­sin­de pa­zar­lık­la­rın kı­zı­şa­ca­ğı­nı söy­le­di. Ya­zı­cı, şöy­le de­vam et­ti: "Bu­ra­sı 24 sa­at açık olan bir pa­zar. Bu yıl hay­van sa­yı­sı­nın düş­tü­ğü­nü göz­lem­li­yo­ruz. İs­tan­bu­l'­da pa­zar sa­yı­sı da azal­dı. Ama şu an zam yok. Kur­ban­lık fi­yat­la­rı ge­çen yıl­la ay­nı."

Bakanlıktan küpe uyarısı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, kurbanlık hayvanların bakanlık tarafından kurulan bilgisayar destekli veri tabanlarında kayıtlı olduğunu gösteren kulak küpelerinin, büyükbaş hayvanlar için pasaport, küçükbaş hayvanlar içinse nakil belgesinin olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Kilogram fiyatı 11-12 lira olur

Bü­yük­baş hay­van­la­rı­nı pa­za­ra ge­ti­ren Hü­se­yin İn­ci, can­lı bas­kül fi­ya­tın 11-12 li­ra­dan baş­la­dı­ğı­nı be­lirt­ti. Bay­bur­t'­tan gel­di­ği­ni de ak­ta­ran İn­ci, "İs­tan­bu­l'­a ge­lene ka­dar 3 ay­rı ve­te­ri­ner kon­tro­lün­den geç­tik. Bir yıl üze­ri­ne tit­re­ye­rek ye­tiş­tir­di­ği­miz kur­ban­lık­la­rı­mı­zın sa­tıl­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz. İt­hal hay­van is­te­mi­yo­ru­z" de­di.