“Çamaşır suyunu bile ithal ediyoruz”

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), 11. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nı bu yıl Şanlıurfa'da gerçekleştirdi. Tüm bölgelerden 300 işadamının katıldığı toplantı yoğun ilgi gördü.

“Çamaşır suyunu bile  ithal ediyoruz”
“Çamaşır suyunu bile ithal ediyoruz”
GİRİŞ 21.09.2013 12:16 GÜNCELLEME 21.09.2013 12:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, organizasyonda iş dünyasına çok önemli mesajlar verdi. Türkiye'nin üretmeden ayakta kalamayacağının altını çizen Meral, “Bu sadece Türkiye için değil, dünya için geçerli. Üzülerek söylüyorum, çamaşır suyumuzu bile ithal ediyoruz. Türkiye'nin üretmekten başka çaresi yok. Kendi ürünümüze güvenmemiz lazım” dedi.

“Merkez Bankası'nın tedavi yöntemleri geçici olur, zihniyetimiz değişmeli”

Türk ekonomisinin, FED Başkanı Ben Bernanke'nin sözlerine bağlı olmaması gerektğini ifade eden TUSKON Başkanı, “En hızlı büyüyen ekonomiyiz ama en kırılganı da biziz. Bunun tek nedeni var, dış ticaret açığı. Bunu değiştirmek için sadece Merkez Bankası'nın uyguladığı politikalar yeterli olmaz. Şuurumuzu değiştirmemiz gerekiyor. Bunu yapabiliriz”dedi.

“Rüzgar dursa bile biz küreklere asılacağız”

TUSKON Başkanı, Suriye'de yaşanan gelişmelerin Türk ekonomisine etkileri ile ilgili, “Rüzgar dursa bile, bizler durmak yok küreklere asılacağız. Yeni pazarlar bakacağız. Yurt dışındaki fuarlara katılacağız. Gitmediğimiz yerlere gideceğiz ve alternatif pazarlar oluşturacağız. Dünya pazarı çok büyük. Her yerde alıcılar var. Her yerde ithalatçılar var. Bunlar yeni üreticiler arıyorlar. Yeni markalar arıyorlar. Dolayısıyla biz ümitsizliğe kapılmadan, Suriye'nin yerini alabilecek pazarlar oluşturmamız lazım. Bunu yapabiliriz. Biz Suriye'nin telafi edilebileceğine inanıyoruz. Ama arzumuz ve dileğimiz bir an önce kardeş kavgasının sona ermesi ve tekrar Suriye'nin eski güzel, huzurlu günlere dönmesi dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • kenan kara 10 yıl önce Şikayet Et
    YAPIN O ZAMAN FABRİKAYI PARA SİZDE ARAZİ VAR DAHA NEYİ BEKİLİYORSUNUZ. ODDÜ gibi sözde meşhur üniversiteler çapulcu yerine eğitimli icat yapan mühendisler yetiştirse idi şimdiye kadar bizimde füzemiz uçagımız elektironik eşyalarımız markamız olurdu ancak üniversiteleri sol öğgütler işgal etmiş durumda icat eğitim yerine ülkeye zarar veren her şeye burunlarını sokuyorlar
    Cevapla
  • ramazan sarı 10 yıl önce Şikayet Et
    ünüversiteler.okuma sistemini degiştirmek zorunda.avrupayı okumayalım.. avrupa sistemini kurmuş.bize ürünlerini satın almak düşer.ünüversiteler yerli mal yerli üretim hakından yazıp cizmesi üretmesi gerek .ünüversiteler diploma vermekle. sorun çözmüyor.yol köprü.hava alanı nasıl lazımsa .yerli mallarımızda her vatandaş için önemli olması gerek.
    Cevapla
  • and 10 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN TAYYİP ERDOĞANLA DAHA NİCE YILLARA İNŞAALLAH.. AKP ile geçen yıllar başarılı yenilikçi atılgan çalışkan yapıcı olumlu uzlaşmacı umutlandırıcı mutlandırıcı akılcı başarılı fevkalade olumlu idi dahada iyi olacak İNŞAALLAH bir çok ikiyüzlü bozguncu satılmış ve çıkarcıya rağmen daha iyi olacak AKP NİN SİHİRLİ DEĞNEĞİMİ VAR.. sende yardımcı ol daha iyi güzel olsun herşey.
    Cevapla
  • Libertas Infinitus 10 yıl önce Şikayet Et
    ADAM DOĞRU DEMİŞ. Neyi ithal etmiyoruz ki! Her taraf inşaat ve banka! Üretim? Bu borçlanmayı kim sırtlayacak? AKP'yle geçen son 11 yılımız da heba oldu. Eğitim sistemi ve eğitime ulaşma imkanları hala zayıf. İçerik dünyayla yarışabileceğimz şekilde düzenlenmedi. Fatih Projesi dendi, eğitimin veriliş şekliyle ilgilenildi. İçerik tartışılmadı bile. Dolayısıyla daha uzun yıllar yüksek katma değer üretmekte yine zorlanacağız. İthalat ekonomisi olduk iyice. İhale-İnşaat paralelinde okuyoruz ekonomiyi.
    Cevapla