Kaşmir Halı, Kabe'nin halılarını döşemeye talip

Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, talep gelmesi halinde Mekke ve Medine'de bulunan kutsal mekanlara Kaşmir Halı döşeyebileceklerini söyledi.

Kaşmir Halı, Kabe'nin halılarını döşemeye talip
Kaşmir Halı, Kabe'nin halılarını döşemeye talip
GİRİŞ 12.09.2013 15:23 GÜNCELLEME 12.09.2013 15:23

Gülsan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Kaşmir Halı, gerçekleştirdiği Mescid-i Aksa Camii halı taban döşemeleri çalışmalarının ardından talep gelmesi halinde hedefini Mekke ve Medine'nin kutsal mekanları olarak belirledi.

Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, başta Kabe olmak üzere Mekke ve Medine'de bulunan tüm kutsal mekanların halı döşemelerine talep gelmesi halinde Kaşmir Halı olarak talip olabileceklerini açıkladı. Gaziantep'te düzenlenen Uluslararası Ortadoğu Halı Fuarı'nda konuşan Topçuoğlu, 2011 yılı içerisinde Mescid-i Aksa için gerçekleştirdikleri halı üretimini hatırlatarak gerçekleşmesi halinde tüm dünyada büyük yankı uyandıracak olan yeni hedeflerini anlattı.

Topçuoğlu, tüm dinler için kutsal sayılan Mescid-i Aksa Camii için hazırladıkları 5 bin 200 metrekarelik özel halı üretiminin ve montaj işlemlerinin kendileri için manevi yönden çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Topçuoğlu, "Maksimum hassasiyet ve özenin gösterildiği çalışmalarda, gerek ipliklerin seçimi, gerekse de tasarım yönünden Mescid-i Aksa'ya yakışır bir ürünü ortaya koymanın mutluluğunu yaşadık. Kaşmir Halı olarak gerek cami, gerekse de büyük mekanlarda halı üretimi ve döşeme çalışmaları yapmak bizim tecrübeli olduğumuz iş sahalarının başında geliyor. Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiğimiz bu çalışma dünya genelinde referansımızın bilinirliğini önemli ölçüde attırdı" dedi.

Topçuoğlu, ileriye dönük talep olması halinde Mekke ve Medine'deki mübarek yerlerinde halılarını üretmeyi istediklerini ifade etti. Topçuoğlu, "Suudi Arabistan'da bulunan kutsal mekanlarımızın ve özelliklede Kâbe-i Muazzama'nın halı ihtiyaçlarını karşılamaya Kaşmir Halı olarak talibiz. Bu bizim için manevi yönü çok büyük bir hizmet olacak. Kaşmir Halı'nın vizyonunu ve bakış açısını değerlendirsek bu tür projeler işimizin ancak yüzde 3'ü veya 5'ini oluşturuyor. Bizim için asıl olan işin manevi yönü ve biz bunun için kendimizi hazır hissediyoruz. Biz, kutsal mekanlardan Mescid-i Aksa Camii'nin halılarını döşedik. Bundan sonraki dönemde de isteğimiz bir Türk markası olarak Mekke, Medine ve Kâbe'de kutsal mekanların halı ihtiyaçlarını karşılamak. Bu yönde bir talep geldiği takdirde zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacak hazırlığımız ve deneyimimiz var" diye konuştu.

Halı sektöründe en hızlı büyüyen firma olduklarını ve Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu içerisine girme başarısı gösterdiklerini aktaran Topçuoğlu, Kaşmir Halı'nın ihracat ve iç piyasadaki dağıtım ağlarıyla ile birlikte kalite, ürün çeşitliliği ve Ar-Ge çalışmalarında attığı somut adımlarla artık Türkiye'nin lideri, sektörün ise öncü firması olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL