Türkiye'nin 50 yıllık sanayi devi üretimini durdurdu

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Beylikbağı bölgesinde 50 yıldır faaliyet gösteren Feniş Alüminyum A.Ş üretimini durdurdu. 420 işçi işsiz kalma endişesiyle fabrika önünde bir haftadır eylem yapıyor.

Türkiye'nin 50 yıllık sanayi devi üretimini durdurdu
Türkiye'nin 50 yıllık sanayi devi üretimini durdurdu
GİRİŞ 10.09.2013 15:45 GÜNCELLEME 10.09.2013 16:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin sanayi devlerinden ve alüminyum sektörünün en büyük firmalarından olan Feniş Alüminyum üretime ara verdi. Fabrika bahçesinde yaklaşık 1 haftadır eylem yapan işçiler ücretlerini alamamaktan şikayetçi. Okulların da açılmasıyla daha büyük sıkıntılar yaşayacaklarını belirten çalışanlar, durumun bir an önce çözülmesini ve alacaklarının ödenmesini istiyor.

Feniş Alüminyum A.Ş'nin ise Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yılbaşından itibaren hammadde tedarikçimiz Hydro Aluminium'un kredili satışlarını azaltması üzerine önemli bir yabancı fon kuruluşu ile yaptığımız ortaklık anlaşması da ne yazık ki global ekonomide yaşanan türbülans nedeni ile hayata geçirilememektedir. Son gelişmeler karşısında tedarikçimiz Hydro Aluminium'un sevkiyatlarını tamamen durdurması üzerine yeni kredi imkanları bulununcaya kadar üretimimizi durdurmak ve çalışanlarımızın iş akitlerini üzülerek feshetme zarureti hasıl olmuştur. 50 yıldır ülke ekonomisine katkıda bulunan şirketimizin bu zorlukları aşması için bankalar ve finans kurumları ile görüşmeleri sürmektedir."

Fabrika bahçesinde toplanan 420 çalışan yaşanan belirsizlikten dolayı endişeli bekleyişine devam ediyor.

YORUMLAR 1
  • zararkes 10 yıl önce Şikayet Et
    Almanları kutlamalı. Bir ülke nasıl sıkıntıya sokulur çok iyi biliyorlar. Firmaya da sormalı . Elli yıldır nasıl bir sanayi anlayışı ile gidiyordunuz.
    Cevapla