Kütahya'ya hızlı tren için düğmeye basıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım talimat verdi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, Kütahya'ya yüksek hızlı tren (YHT) hattı kurulması için çalışmalara başladı.

Kütahya'ya hızlı tren için düğmeye basıldı
Kütahya'ya hızlı tren için düğmeye basıldı
GİRİŞ 15.08.2013 14:34 GÜNCELLEME 15.08.2013 14:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TCDD, Eskişehir- Kütahya arasında oluşturulacak YHT hattına yönelik uygulama projesi ihalesi için ilana çıkmaya hazırlanıyor.

Bakan Yıldırım, bir süre önce, 5 yıl içerisinde Türkiye nüfusunun yüzde 40'nın yaşadığı 15 ili yüksek hızlı tren hattı ile birbirine bağlayacaklarını açıklamıştı.

TCDD'nin YHT projeleri kapsamında tüm komşu illerinden (Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa) YHT hattı geçmesine karşın kendi illerine YHT hattı planlanmaması Kütahyalıları harekete geçirdi. Başta Kütahya milletvekilleri olmak üzere Kütahyalılar, YHT'nin kendi illerinden de geçmesi için girişimlerde bulundu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kütahyalıların bu girişimleri meyvesini verdi. Bakan Yıldırım'ın talimatıyla TCDD, Eskişehir-Kütahya arasındaki yaklaşık 120 kilometrelik parkura YHT hattı yapılması için çalışmalara başladı. TCDD, kısa bir süre içerisinde, söz konusu YHT hattına yönelik için uygulama projesi ihalesi için ilana çıkmaya hazırlanıyor.

YORUMLAR 2
  • Mustafa TEZCAN 10 yıl önce Şikayet Et
    seçim endişesi kokan haberler bunlar. kütahyalının rahatsız olduğunu öğrenmiş ya angara, o bile bişey... seçim arifesinde bu haberin çok normal olduğunu ve maalesef hızlı trenin haberden ileri gitmeyeceğini biliyorum bu da başka bişey...
    Cevapla
  • Zannımca 10 yıl önce Şikayet Et
    bakan durma. hattı uzat mevcut hattın geçtiği tüm yerlerden geçir TAVŞANLI dursunbey balıkesir manisa izmir bağlantısını yap yapmazsan da sen bilirsin vardır bi bildiğin der geçer bu millet sonra da sıra milletin bildiğine gelir sandıkta.
    Cevapla