Yıldırım: Asıl bayramı 29 Ekim'de yaşayacağız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ramazan Bayramı'nda trenlerin planlandığı gibi kusursuz ve dolu çalıştığını belirterek, "Demiryolu yatırımları artarak devam edecek. Asıl bayramı, Marmaray ve Ankara-İstanbul YHT hattının açılmasıyla 29 Ekim'de yaşayacağız" dedi.

Yıldırım: Asıl bayramı 29 Ekim'de yaşayacağız
Yıldırım: Asıl bayramı 29 Ekim'de yaşayacağız
GİRİŞ 13.08.2013 11:53 GÜNCELLEME 13.08.2013 11:53

Yıldırım, yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nda trenlerin planlandığı gibi kusursuz ve dolu çalıştığını belirterek, demiryolu yatırımlarının artarak devam edeceğini söyledi.

Tek ulaşım aracının tren olduğu zamanlarda gurbettekilerin sılaya sadece trenle gittiklerini anımsatan Yıldırım, "O zaman her kavuşma bir bayram havasındaydı. 2003'ten itibaren bütün ulaşım modlarıyla demiryollarını da öncelikli ele aldık. Allah'a şükür bugün yüksek hızlı trende dünya sekizincisi, Avrupa altıncısıyız. Ankara-İstanbul yüksek hızlı treni ve Marmaray'ın eli kulağında" diye konuştu.

Yapımı devam eden yüksek hızlı tren hatlarının demografik olarak Türkiye'nin yarısına tekabül ettiğine dikkati çeken Yıldırım, "Asıl bayramı, Marmaray ve İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Trenin 29 Ekim'de açılmasıyla yapacağız" dedi.

"YHT'ler bugüne kadar 11 milyon 500 bin yolcu taşıdı"

Açıldığı günden bu yana yüksek hızlı trenlerde 11 milyon 500 bine yakın yolcu taşındığını anlatan Yıldırım, "Bayram süresince de 60 bin yolcu taşıdık. Bayram süresince günlük 660 tren, vatandaşlarımızı güvenli olarak taşıdı" diye konuştu.

"Demiryolları da yolcular da Ramazan Bayramı'nda bayram etti" diyen Yıldırım, hiçbir vatandaşın burnu kanamadan gerek bölgesel trenler gerek banliyöler gerek ana hat trenleri gerekse yüksek hızlı trenlerin ek seferleriyle planlandığı gibi hizmet verdiğini söyledi.

Bayramda treni tercih eden vatandaşların ayrıca rahat ettiklerini kaydeden Yıldırım, "Hiçbir aksaklık olmadı. Trenler doldu taştı, demiryolu ulaşımı ve bayramdaki genel ulaşım eğilim, bize demiryollarına yatırım yapmamızın ne kadar isabetli olduğunu gösterdi. Bundan sonra da gerek devam eden projelerde gerekse yeni projelerde demiryollarına gereken ağırlığı ve önemi vermeye devam edeceğiz" dedi.

Yıldırım, önümüzdeki birkaç yılda Türkiye nüfusunun yarısına tekabül eden 15 kentin YHT ile birbirine bağlanacağını sözlerine ekledi.