Ramazan Bayramı tatili turizmi canlandırdı

Ramazan Bayramı'nın yaz mevsimine denk gelmesini fırsat bilenler, turizm şirketlerinin kapısını çalmaya başladı.

Ramazan Bayramı tatili turizmi canlandırdı
Ramazan Bayramı tatili turizmi canlandırdı
GİRİŞ 03.08.2013 12:00 GÜNCELLEME 03.08.2013 12:00

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, turizm şirketleri, Ramazan Bayramı'nı deniz, kum, güneş üçlüsü ya da kültür ve doğa turlarında geçirmek isteyenlere özel kampanyalar hazırladı.

Bayramın yaz mevsimine denk gelmesini değerlendirmek isteyenler için Ege-Akdeniz turları bulunuyor. Yaz sıcağından kaçıp yaylalara çıkmak isteyenler ise Karadeniz turlarını tercih edebilir.

Hafta sonu ile birleştiğinde 4 günlük tatili farklı şeyler öğrenerek değerlendirmek isteyenler, Kapadokya, Safranbolu, Şirince, Efes, Eskişehir gibi tarihi yerleri de tercih edebiliyor.

Ramazan Bayramı'na özel düzenlenen turlar arasında "Mavi Yolculuk" da bulunuyor. Yunan Adalarına gerçekleştirilecek 4 günlük gemi turu kişi başı 300 avrodan başlarken, Norveç Fiyordları turu ise 1500 avroyu buluyor.

- Tatilini bayram sonrasına bırakanlar yaşadı

Setur Yurtiçi Operasyon Müdürü Serhat Günay, Ramazan Bayramı için yurt içi otel taleplerini, erken rezervasyon kampanyası ile beraber almaya başladıklarını, haziran ayına gelindiğinde bayramı kapsayan tarihler için satılabilir az sayıda oda kaldığını belirterek, özellikle yüksek fiyatlı popüler otellerin bugün itibariyle tamamen dolduğunu kaydetti.

Setur olarak bayrama özel hazırladıkları ürünlerin 2 kişi için 4 gecelik paket fiyatlarının 2 bin liradan başlayarak 10 bin liraya kadar çıkabildiğini ifade eden Günay, şunları dile getirdi:

"Tatilin 4 gün olmasına rağmen birçok tatilci ramazanın son günleri için de izin alarak 7 gecelik rezervasyon yaptırdı. 7-11 Ağustos tarihlerinde uçakların önceden dolması, kalan koltukların da oldukça yüksek fiyattan satılması, 4, 5, 6, 9 ve 12 Ağustos tarihlerindeki uçuşları da canlandırdı. Tatilcilerin yurt içindeki ilk tercihleri Bodrum oldu. Bodrum'u sırasıyla Çeşme, Marmaris ve Fethiye, Antalya ve Kıbrıs takip etti."

Günay, ramazan ayı dolayısıyla tatillerini erteleyenlerin, bayram sonrası için yüzde 25-30 ucuzlayan otel ve uçak fiyatlarından yararlanabileceğini söyledi.

- "Bayramda yurt dışı turlara rağbet var"

Nüans Turizm Pazarlama Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Ramazan Bayramı'nda yurt dışı turlara büyük rağbet olduğunu belirterek, "Özellikle Balkan ülkeleri Bosna-Hersek, Makedonya ve Kosova en çok tercih edilen destinasyonlar olarak öne çıkıyor. Bu yerlere ilginin yüksek olmasının en büyük sebebi vize muafiyetinin olmasıdır" diye konuştu.

Tatile gitmek isteyenlerin, vize sıkıntısı yaşamak ve ek ödemeler yapmak istemediğini ifade eden Yorulmaz, Balkan ülkelerine düzenledikleri turlarda uçak bileti dahil kişi başı maliyetin günlük olarak 200 avro civarında olduğunu kaydetti. Yorulmaz, yurt dışı rezervasyonlarıyla karşılaştırıldığında yurt içi tur talebinin oldukça azaldığını anlattı.

KAYNAK: AA