EPDK, elektrik dağım şirketi OEDAŞ'a el koydu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Yıldızlar Holding'in 2010 yılında devraldığı Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ'ye (OEDAŞ) el koydu. OEDAŞ 2010 yılında 485 milyon dolar karşılığında Yıldıslar SSS Holding'e devredilmişti.

EPDK, elektrik dağım şirketi OEDAŞ'a el koydu
EPDK, elektrik dağım şirketi OEDAŞ'a el koydu
GİRİŞ 02.08.2013 13:02 GÜNCELLEME 02.08.2013 17:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş şirketine el konulduğunu açıkladı.

EPDK yatırımların devamlılığını sağlamak, tüketicilere nitelikli ve kesintisiz hizmet verilmesini sürekli kılmak gibi amaçlarla, tedbiren şirketlerin mevcut yönetim kurulu başkan ve üyeleri görevden el çektirildiğini ve yerlerine yeni atamalar yapıldığını bildirdi.

YÖNETİCİLER DEĞİŞTİRİLDİ

EPDK'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada "Alınan kararla Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş şirketlerinde yatırımlarımların devamlılığını sağlamak, tüketicilere nitelikli ve kesintisiz hizmet verilmesini sürekli kılmak gibi amaçlarla,  tedbiren şirketlerin mevcut yönetim kurulu başkan ve üyeleri görevden el çektirilmiş ve yerlerine yeni atamalar yapılmıştır." denildi

1.4 MİLYON ABONESİ VAR

Yıldızlar SSS Holding, 1.4 milyon abonesi bulunan Osmangazi- Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin hisselerinin tamamını 2010 yılında 485 milyon dolar karşılığında Özelleştirme İdaresi'nden devralmıştı.

1.4 milyon abonesi bulunan OEDAŞ Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Bilecik illerini kapsıyor. 5 il, 54 ilçe, 189 belediye, 1811 köy, 381 köy bağlısı, 56 işletmeye elektrik dağıtımı yapan OEDAŞ Türkiye enerji tüketiminin yüzde 2.4'ünü karşılıyor.Türkiye'deki nüfusun yüzde 3.6'sı ve abone sayısının yüzde 4'ü bu bölgede bulunuyor.

Yıldızlar SSS Holding'in enerji yatırımlarının yanında madencilik ve seramik sektöründe de yatırımları bulunuyor. 1972 yılında Selahattin Yıldız tarafından kurulan şirket 2004'te ihale ile Eti Gümüş'ü almıştı.

EPDK, Osmangazi elektrik şirketlerinin yeni yöneticilerini açıkladı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'de görevden el çektirilen yönetim kurulu üyeleri yerine yapılan atamaları açıkladı.

EPDK tarafından duyurulan ve Başkan Hasan Köktaş'ın imzasını taşıyan kararlarda, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ'nin görevden el çektirilen üyeleri Sebahattin, Vahip ve Sinan Yıldız'ın yerlerine, Yönetim Kurulu Başkanı olarak Mükremin Çepni, Yönetim Kurulu Üyeleri olarak ise Mustafa Taşdemir ve Mehmet Öztürk'ün atandığını belirtildi.

Kurul, Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin yönetim kurulu üyeleri Musa Yıldız, Kenan Şeker ve Mehmet Salih Erhan'ın yerlerine de Yönetim Kurulu Başkanı olarak Hasan Hüseyin Savaş, Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Elmas Yaşar Bostancı ve Fatih Yazıtaş'ın atanmalarına karar verdi.

YORUMLAR 6
  • aksaray merkez 10 yıl önce Şikayet Et
    MEDAŞ'A da el koysalar keşke. bıktık artık şu AKSARADAKİ ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN VE MEDAŞ denen FİRMANIN SORUMSUZLUĞUNDAN..
    Cevapla
  • abdullah 10 yıl önce Şikayet Et
    Akıl var mantık yok.... her Kürt pkk ise her Türk ergenekon mudur..Allah akıl fikir versin...
    Cevapla
  • egemen doğan 10 yıl önce Şikayet Et
    AKEDAŞ' a inceleme istiyoruz. ADIYAMAN akedaşta da sorunlar devam ediyoruz, son ödeme tarihini 4 gün geçtikten sonra elektrikler kesiliyor.ya uyarı yada özelleştirmenin iptalini istiyoruz.
    Cevapla
  • Skymoon HUNTER 10 yıl önce Şikayet Et
    Edep yahu. Bunun pkk layla ne alakası var be yorumcu,bu kadarınıda ayıp derler.Bari haberi okusaydın zahmet edipte ne zamandan beri Eskisehir kütahya Afyon pkk bolgesi oldu.
    Cevapla
  • Ahmet Şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Samsun Merkezli Ç. Edaşa . özelleştirme yapıldıgından beri hizmette aksamalar yaşanmaktadır,daha önceden kısa sürede gidirilen arızalar şimdi saatlerce sürmektedir.hizmet almak adına basvurmadıgımız kapı kalmadı lakın cözüm üretilmiyor 6 ilde memnun değil tecrübeli personeller hastaneye ambulas şöförü olarak geçti .her ay yenı bi icat var sayaçları degiştir para tahsil et , kaçak bedeli yansıt özelleştirme paralarını vatandaştan tahsil edecekler anlaşılan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle