FİSKOBİRLİK komadan çıktı, yürüyor

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yeniden yapılanma sürecinin tamamlanmasıyla birliğin zor günleri geride bıraktığını bildirerek, "FİSKOBİRLİK komadan çıktı, servise alındı, yemek falan da yiyor. Hatta yürüyemeye bile başladı" dedi.

FİSKOBİRLİK komadan çıktı, yürüyor
FİSKOBİRLİK komadan çıktı, yürüyor
GİRİŞ 25.07.2013 14:45 GÜNCELLEME 25.07.2013 14:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bayraktar yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK'in yeniden yapılanma süreci ve geldiği son durumu değerlendirdi.

Göreve seçildiği dönemde birliğin ekonomik kriz içerisinde olduğunu ifade eden Bayraktar, "170 milyon liralık borcu olan birlik zor günler geçiriyordu. O dönemlerde 19 bin çiftçinin bankalara kefaleti vardı. Hatırlarım 2008 yılının sonlarında herkesin elinde beyaz kağıtlar bulunuyor, bana 'Şu borç bitsin, senden başka bir şey istemiyoruz' diyorlardı. Ama geçmiş çabuk unutuluyor.

Yine FİSKOBİRLİK'in aylık 2,7 milyon lira cari gideri vardı. Bu sadece birliğin aylık cari gideri. Entegre Fındık İşleme Tesisi (EFİT) A.Ş. çalışmadığı için o hariç. EFİT A.Ş. çalışmadığı halde birliğe çok ciddi cari gider yükü oluşturuyordu. O dönemde FİSKOBİRLİK bir kuruş üretemeyen, ancak çok ciddi ekonomik sorunlarla boğuşan bir kurum pozisyonundaydı" diye konuştu.

FİSKOBİRLİK yeniden yapılanmayı tamamladı

FİSKOBİRLİK'te göreve gelmelerinin ardından her anlamda yeniden bir yapılanma içerisine girdiklerini aktaran Bayraktar, şöyle konuştu:

"Bu yapılanma sürecimizi tamamladık. Birlik o kötü günleri atlattı. Amiral gemimiz olan EFİT A.Ş. bugün üreten bir kurum haline geldi. Hatta Türkiye'de ciddi bir dağıtım ağına ulaşarak, önümüzdeki 3 yıla Türkiye'ye damgasını vuracaktır. Market zincirimiz olan FİSKOMAR daha da güçlendirildi. Birlikte 651 çalışan sayımızı 170'lere düşürdük. Çalışan sayımızı indirmemizle birlikte 2,7 milyon lira olan aylık cari giderimiz bugün 550 bin liraya inmiş durumda. 651 kişi ile yapılan işler, bugün 170 kişiyle yürütülüyor.

651 kişinin yaptığı işi bugün 170 kişi gerçekleştiriyor, hem de daha fazla. Bizleri seçen kooperatif yöneticilerinin maaşlarını indirdik. Risk alarak bunu gerçekleştirdik. Üreticiye olan borcumuzu 104 milyon liradan, 19 milyon liraya indirdik. 170 milyon lira olan toplam borç, yaklaşık 45 milyon lira seviyesine çekildi. Elimizde 20 milyon liralık kaynağımız var. İstesek, aslında kahramanlık anlamında 'şunu ödeyelim' diyebiliriz. Ama onu halledip, diğer konuları çözmemek kuruma zarar verir. Dolayısıyla borçların ödenmesi sürecinin dengeli gitmesini istiyoruz. Yani her şeyiyle FİSKOBİRLİK'te devam ettirdiğimiz yapılanma sürecini tamamladık"

Birlik komadan çıktı

"FİSKOBİRLİK, şuanda üreten, cari giderini belli noktada kontrol eden, artık hesabı kitabı kontrol edilen bir yapıya kavuştu" diyen Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FİSKOBİRLİK göreve geldiğimizde adeta komadaki bir hasta gibiydi. FİSKOBİRLİK komadan çıktı, servise alındı, yemek falan da yiyor. Hatta yürüyemeye bile başladı. Bugün üretiyoruz, yeni araştırmalar yapıyoruz. Borçlarla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Üreten, ürettiğini pazarlamaya çalışan, kooperatifçilik anlamında faaliyetleri olan bir yapıya büründük. Her şey iyi gidiyor. Eğer bu seneyi de sıkıntısız bir şekilde bertaraf edebilirsek, bundan sonra "Gölge etme başka ihsan istemez" lafı birliğe hakim olur"

Bayraktar, EFİT A.Ş., FİSKOMAR, kooperatif ve birlik ağını kurmaya çalıştıklarını, başarılı olmaları durumunda FİSKOBİRLİK'in eski günlerine dönerek yeniden piyasayı kontrol eden bir kurum hüviyetini kazanacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • gfghbn jhk 10 yıl önce Şikayet Et
    Başkan Lütfü Bayraktar ın ilk icraati. Makam arabası olarak audi a6 almaktı. Önce Saltanat dedi
    Cevapla