Bu Ramazan sofralarınıza memleketten gelsin

Bir internet sitesi özlenen ramazan sofralarını ve onun vazgeçilmez parçası olan pastırmayı, hurmayı ve daha fazlasını evinize getiriyor.

Bu Ramazan sofralarınıza memleketten gelsin
Bu Ramazan sofralarınıza memleketten gelsin
GİRİŞ 20.07.2013 17:12 GÜNCELLEME 20.07.2013 17:12

Zaman geçtikçe, geleneksel ramazanın sofrası da değişir. Eskiden Ramazan denilince akla gelen evimizde ya da iftara davetli olduğumuz misafirliklerde kurulan sofralardı. O sofralar bin bir emekle hazırlanıp, çeşit çeşit yiyeceklerle dolup taşardı. 

Ramazan sofralarının eskisi gibi gözümüze büyüleyici ya da lezzetli gelmemesinin sebebi yiyeceklerimizin artık sağlıklı ve doğal olmamasıdır. Büyüklerimizin evinde yaptığı ya da köyden gelen o şahane yöresel lezzetler gittikçe azalmaya başladı. Böylelikle damak tadımız da değişime uğradı.

Ramazanda, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez yiyecekleri büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle bu yiyeceklerin o eski tada sahip olması daha da önemlidir. Bunlardan aklımıza ilk gelen ise tabi ki pastırmadır. Sağlıklı yollarla ve katkı maddesi konulmadan yapılan pastırma sofralara lezzet katar, o eski günleri sizlere geri getirir.

Yöresel gıda satışının ilk e-ticaret sitesi olan ve bünyesinde 2.000'e yakın ürün barındıran internet sitesi bünyesinde barındırdığı yöresel ürünleriyle lezzetin ve tazeliğin garantisini sunuyor. Aynı anda tek bir alışveriş ile Şanlıurfa'dan yöresel domates ya da patlıcan kurusunu, Siirt'ten karakovan petek balını, Kayseri'den pastırmayı, Kastamonu'dan çekme helvayı sipariş verebileceğiniz bu site ürünlerinin %25'e yakın bir kısmı organik ve Tarım ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı. Her bir ürünün yerinde yetiştirilmiş ve yöresine özgü olmasından dolayı güvenle alıp sofralarınıza koyabileceğiniz yiyeceklerle, geleneksel Ramazan sofralarını geri getirmeniz mümkün.