Dolmuş ve minibüsün tanımı değişti

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, minibüsün yeni tanıma göre sürücüsü dahil 17 kişi olarak kabul edildiğini hatırlatarak, bazı yanlış demeçlerle şoför esnafının kafasının karıştırıldığını ifade etti.

Dolmuş ve minibüsün tanımı değişti
Dolmuş ve minibüsün tanımı değişti
GİRİŞ 10.07.2013 12:43 GÜNCELLEME 10.07.2013 12:43

Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yeni minibüs tanımıyla ilgili olarak yanlış demeçlerin verildiğini belirtti.

Şoför esnafının kafasının yanlış demeçlerle karıştırılmamasını isteyen Apaydın, "Dolmuş tanımı değişiyor, sürücü dahil 17+1 oldu" gibi yanlış bilgilerin sektöre zarar verdiğini, kendilerinin üyelerine en doğru bilgileri anında ilettiklerini kaydetti.

Kanunlardaki bazı tanımların Avrupa Birliği normlarına uygun hale getirilmesi için başlatılan çalışmalar sırasında minibüs tanımı konusunda mutabakat sağlandığını anımsatan Apaydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

" Minibüs tanımı, sürücüsü dahil oturma yeri on yediyi aşmayan otobüslere minibüs denir, şeklinde Meclis genel Kurulunda görüşülerek kabul edildi. Ama bazı haberlerde 17+1 şeklinde geçmektedir. Bazı yanlış demeçlerle şoför esnafının kafası karıştırılıyor. Bu yanlış bilgi düzeltilmelidir. Biz Meclis çalışmalarını yakından takip ederek, taşımacı esnafımızın sorunlarının çözümü için gayret ediyoruz."

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL