"Fiyatlarda artış değil indirim yaptık"

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Selamet Aygün, "Bu yıl, son yıllarda olduğu gibi yerel perakende olarak fiyatlarımızda artış yapmadığımız gibi sebze ve meyvenin bol olması sebebiyle indirim yaptık" dedi.

"Fiyatlarda artış değil indirim yaptık"
"Fiyatlarda artış değil indirim yaptık"
GİRİŞ 10.07.2013 11:50 GÜNCELLEME 10.07.2013 11:50

Aygün yaptığı açıklamada, yılın ilk yarısının beklenen hedeflere ulaşılması açısından olumlu geçtiğini belirterek, yıl sonunda yerel perakendede yüzde 20 büyüme hedeflediklerini kaydetti.

Dünya'daki dalgalanmaların Türkiye'nin hızını düşürse bile yerel perakende olarak büyük bir istikrarlılıkla büyümeye devam ettiklerini ifade eden Aygün, Ramazan ayının sektöre etkisini de şöyle anlattı:

"Ramazan ayı müşterilerimizin daha bilinçli alışveriş yaptıkları aylardan biridir. Her yıl yapılan zam söylentilerine bizler yerel perakende olarak zamdan ziyade indirime gittik. Fırsatçılara fırsat vermeyerek tüketicimizi korumuş olduk. Yapılan söylentilere tüketicimiz ilgilenmemiş ve tercihini her geçen gün büyüyen yerel zincirlerden tarafa kullanmıştır. 2011 yılında yüzde 21, 2012 yılında yüzde 17 büyümüş olup bu yıl da yüzde 20 hedefimize doğru ilerlemekteyiz. Bu yıl, son yıllarda olduğu gibi yerel perakende olarak fiyatlarımızda artış yapmadığımız gibi sebze ve meyvenin bol olması sebebiyle indirim yaptık. Ürünlerde yapılan indirimler tüketicinin de yüzünü güldürdü. Dünyadaki değişimler ülkemizi de dönemsel olarak etkilemekte olup yerel perakendenin istikrarlı çalışmalarıyla bu olumsuz durumdan olumlu duruma geçebililyoruz. Bir nevi krizi fırsata çeviriyoruz. İşte tam burada birlik ve beraberlikle ve el ele vererek yerel perakendenin dolayısıyle tüketicinin güçlenmesi için adımlar atmaktayız."

Aygün, Taksim Gezi Parkı daklı gelişmelere ilişkin, Türkiye'de son dönemdeki olumsuzluklar neticesinde olayların olduğu bölgelerde kısa sureyle aksaklıklar olsa da esas zorluğu turizm sektörünün yaşadığını aktararak, yerel perakende sektörü olarak her şeyde uzlaşmanın doğru olduğunu ve ülke geleceğini riske sokacak her türlü olayların da karşısında yer aldıklarını söyledi.

Yerel perakende sektörünün, bu ülkeden kazandıklarını tekrar bu ülke için yatırımlar yaparak kullandığını dile getiren Aygün, tüketicinin ihtiyaçlarının çok hızlı değiştiğini ve sektör olarak sürekli kendilerini geliştirerek ve müşteri algısının nasıl değiştiğini görerek hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

"1000'in üzerinde temel gıda, meyve ve sebze ürünü indirime girdi"

Ramazan ayının gelmesiyle sundukların ürün ve hizmetler hakkında bilgi veren Migros Ticaret A.Ş Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem Rodoslu, Ramazan ayına özel hazırlanan Migroskop'ta en temel gıdalardan, meyve, sebze ve ete kadar tüketicilerin her türlü Ramazan ihtiyacını karşılayacak 1000'in üzerinde ürünü uygun fiyatlarla müşterilere sunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ayrıca Migros markalı un, yağ, şeker, süt, yoğurt gibi birçok üründe hem rekabetçi fiyatlar hem de Migros kalitesini bir arada bulmak mümkün oluyor. Katalog haricinde de mağazalarımıza gelen müşterilerimiz yüzlerce sarı etiketli hesaplı üründen faydalanabilir. Tüketicinin Ramazan ihtiyacını tam olarak karşılayacak şekilde hazırlanan Ramazan kolileri, aynı zamanda bütçeler için büyük avantaj da sağlıyor. Ramazan ihtiyaçlarını tek tek almak yerine Ramazan kolisi olarak almak, tüketici için yüzde 37'ye varan tasarruf fırsatı sunuyor. Migros Grubu tarafından üç farklı içerikte hazırlanan standart Ramazan kolilerinin yanı sıra Ramazan süresince gerek bireysel gerekse firmaların özel isteklerine göre belirlenen içeriklerde de koliler hazırlanıyor. Ayrıca Ramazan dönemine özel birçok Money Club kampanyamız bulunuyor. Bu dönemde müşterilerimize zengin ürün çeşitliliğiyle uygun fiyatlarla sunuyoruz."

Migros mağazalarında "bereket" isimli paket 19,90, ''lezzet'' paketi 29,90, ve ''ziyafet'' paketi 44,90 liradan satılıyor.

Kiler'de ''bolluk'' paketi 19,90 lira, ''ikram'' paketi 29,90 lira ve "sofra" 39,90 liradan satışa sunulurken, Carrefour mağazalarında, yüzde 20 fiyat avantajı sağlayan "Carrefour" paketi 19,90, yüzde 43 avantajlı ''klasik'' paket 29,90 lira, yüzde 39 avantaj sağlayan ''Süper" paket 39,90 lira, yüzde 36 fiyat avantajıyla "mega" paket 49,90, "lüks" paket ise 79,90 liradan satılıyor.