Acarer: Sosyal medya ile ilgili çalışma yok

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, siber güvenlik, sanal ortamın güvenilirliği ve kişilik haklarının korunması gibi konulardaki çalışmaların, gelişmiş ülkelerdekilere paralel yürütüldüğünü; halihazırda sosyal medya ile ilgili bir düzenleme çalışması yapılmadığını bildirdi

Acarer: Sosyal medya ile ilgili çalışma yok
Acarer: Sosyal medya ile ilgili çalışma yok
GİRİŞ 21.06.2013 14:47 GÜNCELLEME 21.06.2013 14:47

Acarer, yaptığı açıklamada, sosyal medyanın günümüzün vazgeçilmez iletişim ortamlarından biri olduğunu, bireysel ve kurumsal iletişim için çok önemli olanaklar sunduğunu belirtti.

Sosyal medyanın kötü amaçlı kullanımına karşı bireysel, kurumsal, ulusal ve uluslararası çapta mücadele gerektiğinin altını çizen Acarer, sosyal ortamda suç teşkil eden herşeyin sanal ortamda da suç olduğunu ifade etti.

''Siber güvenlik kapsamı geniş bir konu"

Acarer, demokratik hukuk ilkelerini benimsemiş gelişmiş ülkelerde bunların müeyyidelerinin belirlendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bireylerin, kurumların ve devletlerin teknik, hukuki ve idari yeterliliklerini geliştirerek, siber güvenliği sağlamaları, sosyal medya dahil tüm internet ortamını güvenli bir şekilde kullanabilmek için gereklidir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinasyonunda biz bunun için gerekli bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık yaratma çalışmaları ile siber güvenlik tatbikatları düzenleme ve güvenli internet hizmeti verilmesi konusunda ülke içinde ve uluslararası işbirlikleri ile çalışmalar yaptık, yapmaya devam ediyoruz.

İnternet Geliştirme Kurulu ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu koordinasyonu ile 83 büyük firmanın da katılımıyla oluşturulan Siber Güvenlik İnsiyatifince, siber güvenlik konusunda farkındalık oluşturma, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Siber güvenlik, sanal ortamın güvenliği ve güvenilirliği, kişisel verilerin güvenliği, kişilik haklarının korunması gibi evrensel konulardaki çalışmalar, gelişmiş ülkelerdekilere paralel olarak yürütülmektedir. İhtiyaç duyulması halinde yetkili makamlar, bu hususlarda gelişmiş ülkelerdeki düzenlemelere paralel olarak düzenleme yoluna gidebilirler. Siber güvenlik sosyal medyayı da içeren, kapsamı daha geniş bir konudur. Halihazırda sosyal medya ile ilgili bir düzenleme çalışması yapılmamaktadır."