Savunma Sanayi Türk tabancası peşinde

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, dünyadaki markalarla rekabet edebilecek bir Türk tabancası ortaya çıkarmak istediklerini söyledi.

Savunma Sanayi Türk tabancası peşinde
Savunma Sanayi Türk tabancası peşinde
GİRİŞ 27.05.2013 21:24 GÜNCELLEME 27.05.2013 21:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii İşbirliği Toplantı'sına katılmak üzere kente gelen Bayar, toplantının ardından Vali Adnan Yılmaz ve beraberindeki heyetle Organize Sanayi Bölgesindeki Sarsılmaz Silah Fabrikasını ziyaret etti.

Bayar, burada yaptığı konuşmada, tabanca imalatçıları ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ile çalışma yaptıklarını söyledi.

EGM'ye belli kriterler sunduklarını ifade eden Bayar, "Polisimiz nasıl bir tabanca istiyor? Bunun tarifi yapıldı. Şimdi bunu sektörümüzle rekabetçi bir şekilde yapacağız. Dünyadaki markalarla rekabet edebilecek bir Türk tabancası ortaya çıkarmak istiyoruz" dedi.

Bayar, Türkiye'nin silah üretiminde çok güçlü olduğunu ancak markanın olmadığına işaret etti.

Tabancanın çok hassas boyutlarının olduğunu vurgulayan Bayar, ihtiyacı karşılayacak tabancanın şirketler aracılığıyla üretilebileceğine inandıklarını söyledi.

Piyade tüfeği üzerinde de çalıştıklarını belirten Bayar, şunları kaydetti:

"O da test aşamasında ve üretime geçeceğiz. Burada da özel sektörümüz görev alacaktır. Hafif silahlarda dünyada güçlü bir oyuncu olabileceğimizi düşünüyoruz. Bunun için bütün gerekli şartlar var. Ülkemizde sanayi, yan sanayi ve sanatkara varıncaya kadar herşey var. Bu karmayı yapıp ortaya helva çıkarmamız lazım. Çok yakında da çıkacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Yusuf BULUT 10 yıl önce Şikayet Et
    Yerli Tabanca. Sanki memlekette yerli tabanca üretilmiyor gibi bir haber yapılmış. Markasız (bire bir) çakma yapılan Karadeniz illerini saymayacağım, bilindik markaları da saymayacağım ama en basiti Yavuz 16 nın suyu mu çıktı? Modeller emsallerine benzer olabilir ama fiyat performansta rakiplerine tur bindirecek tabanca yapılıyor ülkemizde...
    Cevapla
  • fatih baştürk 10 yıl önce Şikayet Et
    sadece silah diil tüm ürünler için. dier ülkeler için tam bi teknoloji pazarı haline gelmiş vaziyetteyiz sadece askeri ürünler diil sivil ürünler içinde geçerli kaliteye ihtiyac duyduğumuz da ithal ürün kullanmak zorunda kalıyoruz adamlar yüksek teknoloji ürününü sana satmak la; 1)yüksek kar elde ediyor 2)bu skeilde işsizlik gibi sorunları kalmıyo 3)elde ettikleri kar ın bi kısmını arastırmalara kaynak olrak kullanıp sürekli bi döngü olusturmus durumdalar dier ülkelerin kaynakları kendilerine akıyo 4)ürettikleri tekneloji askeri bi avantaj sağlaya bildiğinde bunu kullanıp ordularına güç sağlıyolar eğer ülke olarak ekonomik sınıf atlamak istiyorsak bu döngüyü tersine cevirmek lazım en azından durdurmak..
    Cevapla
  • Octopus Vulgaris 10 yıl önce Şikayet Et
    Hangi?. Kente gitmiştir sn.yetkili? Adı geçen vali hangi ilin valisidir? Hangi Organize sanayi bölgesine gitmişlerdir? Uyurken mi yazdınız bu haberi?
    Cevapla