Kasaplara zırhlı eldiven ve önlük şartı geliyor

Risk değerlendirmesine göre tehlikeli meslekler sınıfında yer alan kasaplara çelik zırhlı eldiven ve önlük şartı geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışmasına göre tüm kasapların temmuz ayına kadar tüm şartları yerine getirmesi gerekecek.

Kasaplara zırhlı eldiven ve önlük şartı geliyor
Kasaplara zırhlı eldiven ve önlük şartı geliyor
GİRİŞ 27.05.2013 07:45 GÜNCELLEME 27.05.2013 07:45

Erdinç Çelikkan'ın haberi

Bakanlığın kasaplar için hazırladığı risk kontrolü listesi belirli aralıklarla güncellenecek.

Değerlendirme sonunda alınması gereken tedbirlerin temmuza kadar yerine getirilmesi gerekecek. Riskler kasaplarda tehlikelerin belirlenmesi, söz konusu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörlerin ortadan kaldırılması için yapılması gerekli çalışmaları kapsayacak.

EKİPLE RİSK TESPİTLERİ

Kasaplarda risk değerlendirmesini oluşturulacak özel bir ekip yürütecek. İhtiyaç duyulduğunda bu ekibe destek olmak üzere dışarıdan hizmet alınabilecek. Kasap dükkanındaki riskler en geç dört yılda bir yenilenecek. Belirlenen riskler nedeniyle, temizlik malzemelerinin tahriş edici kimyasallar içerme riski de dikkate alınarak kasapların kişisel koruyucu ekipmanla donanımı sağlanacak.

KIYMA MAKİNASI APARATI

Çalışanlar, kesici ve delici nitelikteki alet ve ekipmanlardan zarar görmemeleri için uygun nitelikte eldiven ve önlükler kullanacak. Bakanlık bunun için çalışanların çelik zırhlı eldiven ve önlük kullanmasını istedi. Ayrıca kıyma makinasına da olası risklere karşı koruyucu aparat zorunluluğu getirildi. İşyerindeki çırak ve kalfalara makinaların nasıl temizleneceği ve aparatların nasıl kullanılacağı konusunda bilgilendirme eğitimleri verilmesi öngörüldü.

KAYNAK: HÜRRİYET