Topçu: Boy ölçüsü alırken çukura düştü

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin boyunun ölçüsünü alacağını söyleyen Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin'i fena ti'ye aldı. Topçu, "Boy ölçüsü alırken çukura düştü" ifadesini kullandı.

Topçu: Boy ölçüsü alırken çukura düştü
Topçu: Boy ölçüsü alırken çukura düştü
GİRİŞ 23.05.2013 16:27 GÜNCELLEME 23.05.2013 16:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, CNBC-e özel yayınında soruları yanıtladı. Hava-İş'in grev kararıyla ilgili olarak artık polemiğe girmeyeceklerini söyleyen Topçu, "Süreç ile ilgili mahkemeye gidiyoruz" dedi.

"Fiili bir grev olmasa da sendika kağıt üzerinde greve devam ediyor" diyen Topçu, sendikanın söylemlerinin tamamen tutarsız olduğunu kaydetti.

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin'in grev ile ilgili olarak, "Herkes boyunun ölçüsünü alacak" sözlerini yorumlayan Topçu, Ayçin için "Boy ölçüsü alırken çukura düştü" dedi.

'KENDİNİ SULTAN ZANNEDENLERLE MASAYA OTURMAYIZ'

Okan Can'ın haberleştiridiği açıklamalarında "Grev bizim gündemimizden kalktı" sözleriyle sendikaya kapıyı tamamen kapatan Topçu, sözlerine şöyle devam etti:

"Sendika görüşmeler için hep işten çıkarılan 305 kişiyi önkoşul olarak öne sürdü. 16 bin çalışanın çıkarlarını gözardı ederek adımlar attı."

Topçu, "305'miş şuymuş buymuş bunlara girmeyiz. Kendisini sultan zannedenlerle masaya oturmayız" dedi ve işten çıkarılanlar hakkında hukukun dışına "asla" çıkmayacaklarını söyledi.

'GREV KAĞIT ÜZERİNDE'

"Fiili bir grev olmasa da sendika kağıt üzerinde greve devam ediyor" diyen Topçu, sendikanın söylemlerinin tamamen tutarsız olduğunu söyledi.

'GREV GÖZCÜLERİ BİLE SENDİKADAN DEĞİL'

Sendika başkanı grev gerekçesini okurken bir tek çalışanın yanında olmadığını kaydeden Topçu, "Grev gözcüleri bile sendikadan seçilmedi" dedi.

Topçu THY'nin grev nedeniyle herhangi bir operasyonel zarara uğramadığını belirtirken, grev süresince dışarıdan personel kiraladıkları iddialarını ise yalanladı.

TEMEL KOTİL'İN DURUMU

Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil'in durumuyla ilgili ise "Kotil konusunda herhangi bir sorun yok" dedi.

KAYNAK: CNBCE.COM
YORUMLAR 4
  • Remzi Altunkaya 10 yıl önce Şikayet Et
    eeee topcu akp seni oraya bosuna getirmedi. isine gelmeyen isten cikaryerine alinan bulunur demi hak sadece mecliste oturanlar icin gecerli yada yakinlari icin hem THY yerine AK HY yapsaniz vatandas daha iyi anlar kimse agzini acamaz merak ediyorum neden bizm ucaklarimiz alman sirketinden üc kat pahali merak ediyorm neden direkt ucuslar iptal edildi secim gecene kadar ic hatlarda ucaklar belediye otobüsü fiyatina yolcu tasiyacak hizmet anlayis mantigi bu sizi sak saklamadan alkisliyorum
    Cevapla
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    Akparti farkını görelim çözüm bekliyoruz. Türkiyede sendikalar hepsi devlete karşı,koyun iş güvencesini ANAYASA'ya milyar AİDAT'lar devlete kallsınki bize dönsün,yoksa kesilen paralarrın kuruşu bize dönmüyo.Bilesiniz.
    Cevapla
  • necmi babalık 10 yıl önce Şikayet Et
    sendıkalar kan emen katıllerden farksız tek yaptıkları devletı zaafa ugratmak . ve dış guclerle ış bırlıgı yaparak türk hava yollarına zarar vermek
    Cevapla
  • Nail Sivri 10 yıl önce Şikayet Et
    AÇ TAVUK RÜYADA KENDİSİNİ BUĞDAY AMBARINDA GÖRÜRMÜŞ.. Herkes her makamı taşıyamıyor.THY gibi bir kurumun çalışanlarının üye olduğu sendikanın başında olan adamın çaplı olması gerekir.Vizyon sahibi olması gerekir.İdeolojik hastalıktan gözünün kör olmaması gerekir.Yoksa böyle rezil olur,rüsva olur.
    Cevapla