İstanbullu taksicilerden çok şikayetçi

Vatandaşlar İstanbul'da en çok taksicilerden şikayetçi. Bu yılın ilk 4 ayında gelen şikayet sayısı 2012'nin toplamını geçti. En fazla şikayet 'kısa mesafeye gitmeme'den geldi

İstanbullu taksicilerden çok şikayetçi
İstanbullu taksicilerden çok şikayetçi
GİRİŞ 12.05.2013 07:23 GÜNCELLEME 12.05.2013 07:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbullu taksicilerden çok şikayetçi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Beyazmasa Birimi'ne en çok şikayet ticari taksilerle ilgili geliyor. 2013 yılının ilk 4 ayında gelen şikayet sayısı 2012 yılı toplamını şimdiden geçmiş durumda. Bu yılın ilk 4 ayında Beyazamasa'ya, taksilerde yaşanan sorunlarla ilgili 8 bin 334 şikayet geldi. 2012 yılının toplamında ise 8 bin 717 şikayet geldiği öğrenildi.  

ŞİŞLİ VE KADIKÖY İLK SIRADA

İstanbul'da taksi şikayetlerinin en fazla olduğu yerler Şişli ve Kadıköy ilçeleri oldu. Bu iki ilçeyi sırasıyla Fatih, Beyoğlu, Beşiktaş, Üsküdar, Bakırköy, Bahçelievler ve Ataşehir takip etti. Önceki yıllarda veriler 'Taksi Şikâyeti' başlığı altında toplanırken, 2013 yılında başvurularda yaşanan artış nedeniyle taksi şikâyetlerine alt konu eklendiği öğrenildi. Son dönemde kısa mesafeden yolcu alınmaması ile ilgili şikayetler büyük oranda artış olduğu ortaya çıktı. Gelen şikayet başvurularının % 50'si kısa mesafe sorunundan kaynaklandı.

'Kısa mesafe' istemeyene 182 lira ceza

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı bu yıl içerinde kısa mesafe yolcusunu reddeden 203 taksiye tutanak düzenledi. Söz konusu taksilere toplam  11 bin 110 lira ceza uyguladı. Kısa mesafe yol almamanın cezası belediye kanununa göre 182 lira.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 1
  • murat yıldırım 10 yıl önce Şikayet Et
    istanbullu ne çekiyor. ne çekiyor istanbullu taksicilerden minibüsçülerden, özel halk otobüslerinden.... istanbulda yaşayan için her gün çile efendiler. erkan oğur'un neden geldim istanbula adlı türküsü geldi aklıma...
    Cevapla