Sabancı ailesi atağa kalktı, yönetimi ele geçiriyor!

Sabancı Holding, Carrefour'dan CarrefourSA hisselerinin yüzde 12'sini 141 milyon lira bedelle satın alarak, şirketin yönetimini üstlenecek.

Sabancı ailesi atağa kalktı, yönetimi ele geçiriyor!
Sabancı ailesi atağa kalktı, yönetimi ele geçiriyor!
GİRİŞ 30.04.2013 20:39 GÜNCELLEME 30.04.2013 20:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sabancı Holding açıklamasına göre, Sabancı Holding ve Carrefour, 17 yıldır devam eden CarrefourSA ortalıklarını yeniden yapılandırma kararı aldı.

Holding, Carrefour'dan CarrefourSA hisselerinin yüzde 12'sini, 141 milyon lira bedelle satın alarak, şirketin yönetimini üstlenecek. Bu işlem sonucunda, Carrefour'un payı yüzde 46,2 olacak. Hisse oranı yüzde 50,8'e ulaşan Sabancı Holding ise sahip olduğu pazar bilgisi ve tecrübesi ile şirketin gelecek dönemdeki büyümesine öncülük edecek.

Açıklamada hisse devrinin ilgili mercilerden alınacak izinler sonrasında gerçekleşeceği belirtildi.

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Perakende sektöründe büyümek istiyoruz. Bugün yaptığımız anlaşmayla bu konuda çok önemli bir adım atıyoruz. Sabancı Holding Carrefoursa'da çoğunluk hisseye ve yönetim kontrolüne sahip olacak.

Carrefoursa gıda perakendeciliği sektöründe ülkemizde çok önemli bir şirket. Bu gelişme Carrefoursa için yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Amacımız önümüzdeki dönemde hem ülkemiz şartlarını hem de tüketiciyi iyi anlayan bir yönetimle, Carrefoursa'nın da diğer Sabancı şirketleri gibi çok başarılı olmasını sağlamak" ifadelerini kullandı.

-Carrefoursa'nın 2012 yılında net satışları 2,5 milyar lira-

1993 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren ve 1996'dan itibaren Sabancı Holding ortalığı ile yoluna devam eden Carrefoursa'nın, 28 hipermarketi ve 215 süpermarketi bulunuyor. Carrefoursa'nın 2012 yılında net satışları 2,5 milyar lira olarak gerçekleşti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Esad Kılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    ben adımımı atmıyorum kapının önünde nerede ise ama bazı kardeşlerim . kalkıyor taaa başka ilden geliyor nerede ise ayıptır tonla indirim market var, bim var, a 101 var, özel diğer tür toptancı marketler var, bir sürü şey var yapışıyorlar bu İsrail yerine...
    Cevapla
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    BEN GİTMİYORUM. Ya sizler paramızın türkiyede kalmasından yana olanlardanım yasiz?
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    ANTEP DEN DEFOLUP GİTTİLER .... sözüm fransızlara , antep i işğal edip müslümanları katleden emperyalist fransaya antep kenti ortağı olduğu marketten alışveriş yapmayarak şehrimizden gönderdi ..sabancılar ayıp etti fransızlarla çalıştığı için ve alkollü market olduğu için..
    Cevapla
  • Mehmet Tirpan 10 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı sermaye. Bu tür yatırımlar, Türk ürünlerinin köküne kibrit suyu döktü. Adam gelip Türkiyede bir şey üretmiyor. Burda zaten olan mamüllerin Fransız malı olanlarını getirip satıyor, burda kazandığı parayı da kendi ülkesine götürüyor. Ne anladım ben bundan? Yerli prakende sektörüne ve yerli üreticiye darbe vurdu bunlar. Yabancı yatırım ne zaman iyidir? Bizde olmayan bir ürünü üretirsin, istihdam sağlamış olursun, teknoloji transferi yapılmış olur. Getir otomobil fabrikası kur, bunun bize de faydası olur. diğeri tamamen Türkiyenin aleyhinedir.
    Cevapla
  • fatih 10 yıl önce Şikayet Et
    Her önünden geçerken Sabancı grubuna bir daha kızdığım market. Bisküvileri raflara dizmeyi bilmiyordun da yabancı ortak mı getirdin. Adı sabancımarket olaydı gitmeyecek miydik? Sucu, yoğurtcu, çikolatacı, bakkal... hangi dandik iş varsa onların yabancısını Türkiye'ye taşıdılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle