Garanti'den dudak uçuklatan kar

Garanti Bankası'nın 2013 yılı ilk çeyreğinde konsolide net dönem karı 1.1 milyar TL ile beklentilerin üzerine çıktı.

Garanti'den dudak uçuklatan kar
Garanti'den dudak uçuklatan kar
GİRİŞ 25.04.2013 13:43 GÜNCELLEME 25.04.2013 13:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Garanti Bankası A.Ş., 31 Mart 2013 tarihli konsolide olmayan finansal tablolarını açıkladı. Bankanın 2013'ün ilk çeyreğindeki net kârı, 1 milyar 4 milyon 82 bin TL oldu. Garanti'nin aktif büyüklüğü 167 milyar 79 milyon 794 bin TL seviyesine ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye 119 milyar 697 milyon 989 bin TL destek sağladı. Bankanın özkaynak kârlılığı %20,9, aktif kârlılığı ise %2,8 seviyesinde gerçekleşti.

Yönetim Kurulu Başkanı F. Ferit Şahenk, "Bu yılın ilk üç ayındaki gelişmeler, 2013'ün küresel ekonomi için zorlu bir yıl olacağı beklentisini teyit etmiştir. Güney Kıbrıs'taki son gelişmelerin de bir kez daha gösterdiği gibi, özellikle Euro bölgesi kaynaklı risklere bağlı olarak belirsizlikler halen devam etmektedir." dedi.

Şahenk şöyle devam etti:

"2013 yılının ilk çeyreği, Türkiye ekonomisinin yeniden ivme kazanmaya başladığına dair güçlü emarelerin görüldüğü bir dönem olmuştur. Ayrıca reel kesimin ve tüketicilerin ekonomiye ilişkin beklentilerinde de belirgin bir iyileşme göze çarpmaktadır. Temel makroekonomik parametreleri ve finansal sektörün güçlü yapısını da dikkate aldığımızda aslında önümüzdeki dönemde hızlı ekonomik büyümenin önünde ciddi bir engel bulunmadığını görmekteyiz.

Garanti Bankası, sağlıklı bilançosu, yüksek aktif kalitesi ve güçlü sermaye yapısıyla başarılı performansını 2013 yılının ilk üç aylık döneminde de sürdürmüştür. Zorlu koşullarda dahi aksamadan devam eden başarının arkasında, müşteri odaklı hizmet anlayışında ve servis kalitesinde çıtayı daima daha yükseğe çıkarmak ve yenilikçi yaklaşımı tavizsiz uygulamak yatmaktadır.

Bu çerçevede, Garanti Bankası hem yurt içinde hem de uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekmeye devam etmektedir. Büyümeye yönelik yatırımlarını da hız kesmeden sürdüren Garanti Bankası, başarılarını uluslararası saygın finans kuruluşlarından aldığı çeşitli ödüllerle de sürekli taçlandırmaktadır. Bu vesileyle bir kez daha başta özverili çalışma arkadaşlarım ve değerli müşterilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, "Kaynaklarımızı etkin kullanarak, yenilikçiliği hayatımızın merkezine koyarak, doğru öngörülerle, güçlü, sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde büyüyoruz. Şube sayımızı 950'nin üzerine taşıdık ve üstün teknolojimizle, müşterilerimizin finansal ve sosyal tüm ağlarına dahil olarak bütünsel bir çözüm ortağı haline geldik. Müşterilerimizi dinleyerek bankacılık deneyimlerini bu doğrultuda şekillendirirken, ekonomiye desteğimizi hız kesmeden sürdürdük." dedi.

Garanti'nin global platformlardaki varlığını daha da güçlendirdiğini belirten Özen, "İlk çeyrekte, EMEA Finance tarafından 'Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi Proje Finansmanı Kuruluşu', Global Finance tarafından ise 'Türkiye'nin En İyi Bankası' ödüllerine layık görülmek bizleri yüreklendirdi. Yetkin insan kaynağımız ve sürekli gelişen teknolojik altyapımızla her alanda fark yaratacak çözümler üretmeye devam edeceğiz." dedi.

Garanti Bankası olarak, tüm paydaşlarına ve topluma sürekli değer katmayı amaçladıklarını ifade eden Ergun Özen sözlerini şöyle tamamladı: "Sürdürülebilirlik alanında yıllardır gerçekleştirdiğimiz yoğun çalışmaların sonucunda oluşturduğumuz ilk kapsamlı sürdürülebilirlik raporuyla, Küresel Raporlama İnisiyatifi tarafından
A notuna layık görülen ilk Türk Bankası olduk. Bu gelişme, sürdürülebilirlik konusunda bankamızın istenilen şeffaflık düzeyine ulaştığını gösteriyor. Önümüzdeki dönemde de, aynı hassasiyetle, gelecek kuşakların ihtiyacını gözeten kararlar alarak, sürdürülebilir bir gelecek için üzerimize düşeni yapaya devam edeceğiz."

YORUMLAR 4
  • mehmet 11 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşın hakkını yiyorlar!. haksız vergiler, masraflar, yüksek faizler, cezalar! bunların hangisi helal kazanç? yazık bu vatandaşlara!
    Cevapla
  • Ahmet KAHRAMAN 11 yıl önce Şikayet Et
    İnişe geçer. dün exremde aidat gördüğüm için kart iptalini talep ettim. normalde kaydı alır sonra ararıp aidat almıyoruz kartı kullanıma açalımmı diye sormak için ararlardı. bede açtırırdım. bu sefer kız direkmen kartı kırabilirsiniz dedi. feriştah olsan alamam kalan kartını...
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 11 yıl önce Şikayet Et
    bu soygunun adına da konsolide net kar diyorlar.. Allah haksız yollarla kazanılan her kuruşun hesabını boğazınızda bıraksın..
    Cevapla
  • Mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların karı Gayet normal. Resmi yollardan soyulan başka millet var mıdır? acaba... Bankaya elini veren kolunu kaptırıyor. Kredi kartları üyelik bedeli ayrı bir soygun, borcun hepsini yatırmazsan ayrı bir soygun. Açık hesap çalışıyorsan bu defa çifte katmerli soygun. Kredi çekersin ayrı bir soygun. Velhasıl tavuk gibi yolup, koyun gibi kırpıyorlar...
    Cevapla