Mera Kanunu et fiyatlarına yarayacak!

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, Mera Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle meraların üreticileri açıldığını belirterek, bu sayede yem ve et fiyatlarında düşüş yaşanacağını söyledi.

Mera Kanunu et fiyatlarına yarayacak!
Mera Kanunu et fiyatlarına yarayacak!
GİRİŞ 24.04.2013 15:02 GÜNCELLEME 24.04.2013 15:02

Tunç, yaptığı açıklamada, meraların üreticilerin kullanımına açılmasının önemli bir gelişme olduğunu anlattı.

Bu konuda uzun yıllardır girişimlerde bulunduklarına işaret eden Tunç, üreticilerin artık istediği merayı kiralayarak hayvanlarını otlatabileceklerini dile getirdi.

"Bu düzenlemeyle beraber meralar, sadece köylüye ait olmaktan çıkacak" diyen Tunç, "Yani dışarıdan gelen bir üretici bu merayı kiralayıp hayvanını otlatabilecek. Eskiden koskoca mera bir köye aitti ancak köyde doğru düzgün hayvan yoktu. Bu nedenle meralar kuruyup yok oluyordu. Yani yeterince faydalanamıyordu kimse" ifadesini kullandı.

Tunç, düzenleme öncesinde meraların atıl durumda kaldığını vurgulayarak, "Bu üretici için de çok önemli. Ot ve yem sıkıntımızı gidereceğiz. Üreticilerin maliyetlerinin büyük bölümünü zaten yem girdileri oluşturuyordu. Bu değişiklikle beraber yem sıkıntımız çözülecek ve et fiyatları da düşecektir. Yem girdileri ucuzlatacağız artık ve hayvan fiyatları düşecek. Böylelikle halkımıza daha ucuza et sunacağız. Çok yerinde bir karar" şeklinde konuştu.