Elektrik dağıtım şirketlerini denetleme esasları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, lisans sahibi elektrik dağıtım şirketlerinin faaliyetlerinin incelenmesi ve denetlenmesine ilişkin usul ve esasları belirledi.

Elektrik dağıtım şirketlerini denetleme esasları
Elektrik dağıtım şirketlerini denetleme esasları
GİRİŞ 13.04.2013 14:09 GÜNCELLEME 13.04.2013 14:09

Elektrik dağıtım şirketlerinin faaliyetlerinin incelenmesi

Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Faaliyetlerinin İncelenmesi ve Denetlenmesine Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ, elektrik dağıtım şirketlerinin denetimi sırasında incelenmesi ve kontrol edilmesi gereken konuları, form ve kontrol listelerini, denetimin yöntemi, programı ve yürütülmesi ile hazırlanacak rapora ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Buna göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, inceleme ve denetime başlama tarihini, denetlenecek elektrik dağıtım şirketine 15 gün önce yazı ile bildirecek.

Dağıtım şirketlerinin periyodik inceleme ve denetim programları, her yıl mart ayı sonuna kadar hazırlanacak. İnceleme ve denetim faaliyetlerine hazırlık aşamasında inceleme ve denetim elemanları, şirket hakkında ihbar mekanizması yoluyla ve medyaya yansıyan şikayetlerle ilgili araştırma yaparak bilgi edinebilecek.

İnceleme ve denetim heyeti başkanı, gerekli gördüğünde şirketin faaliyet gösterdiği bölgedeki belediye başkanları, mülki amirler ve tüketici hakem heyetleriyle şirketin faaliyetlerine ilişkin görüşmeler yapacak ve şikayetleri dinleyecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) gönderilen inceleme ve denetim raporu, makul sürede değerlendirilerek sonuçlandırılacak. Bu işlem, raporun teslim alındığı tarihten itibaren 90 günü geçemeyecek.

EPDK kararı, gerekçesiyle 5 iş günü içinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına sunulacak.