Ülker Sabancı'dan kız alıyor

Uzun süredir satılacağına yönelik haberler çıkan DiaSA'yla ilgili son bir iddia daha ortaya atıldı. Kulislerde perakende zincirini almak için Yıldız Holding iştiraklerinden Gözde Girişim'in masada olduğu belirtiliyor.

Ülker Sabancı'dan kız alıyor
Ülker Sabancı'dan kız alıyor
GİRİŞ 07.04.2013 17:41 GÜNCELLEME 07.04.2013 17:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Özge Yavuz'un haberine göre; aylardır görüşme halinde bulunan iki grubun 15 gün önce prensipte anlaştığı söyleniyor. Yıldız Holding geçtiğimiz ay perakende alanında agresif planları olduğunu açıklamıştı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Gözde Girişim bünyesindeki Şok Market'in satın alma yoluyla büyüyeceğini söylemişti.

REKABET ONAYI GEREK

Yıldız Holding, 2 yıl önce 600 milyon lira bedelle Migros'un indirim marketi Şok'u satın aldı. Bin 200'ün üzerinde mağazası olan DiaSA'yı bünyesine katarsa operasyonun büyüklüğü 2 bin 500 mağazaya ulaşacak. Böylece 3 binin üzerinde mağazaya sahip olan BİM Birleşik Mağazacılık'ın en yakın rakibi haline gelecek. Perakende sektörü temsilcileri, Rekabet Kurumu'nun bu birleşmeye onay verebileceğini söylüyor.

LOKASYON AVANTAJI VAR

Sabancı'nın da bir miktar hissesinin bulunduğu DiaSA son dönemde hızlı büyümesiyle dikkat çekiyor. Franchise sistemiyle Türkiye'nin 28 iline yayılan zincir, önemli bir lokasyon gücüne sahip. Ali Ülker'in "Yeni mağazaları özellikle rekabetin ve yerel marketlerin az olduğu yerlere açmayı planlıyoruz" ifadesi, DiaSA'nın yaygınlık avantajıyla örtüşüyor. DiaSA'nın 3 bin 200 çalışanı ile yılda yaklaşık 1 milyar lira ciro yaptığı belirtiliyor. İspanya, Fransa, Portekiz, Arjantin, Brezilya, Çin ve Türkiye'de 47 binin üzerinde çalışana ve 6 bin 500'e yaklaşan mağazalarıyla hizmet veren Dia, Türkiye'de toplam 48 bin metrekareyi bulan üç lojistik üssüyle faaliyet gösteriyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 5
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    nikah masasına boş çerçeve gerekli demek... bilmem kaç milyar trilyonluk boş çerçevenin hikmeti anlaşıldı demek.. ben 28 şubatta verildiği söylenen 500 milyarın verilemsini de makul karşıladım. demek, 28 şubatçılar adamlarını biliyorlar. bu arada , vefat eden babanın kemikleri sızlar mı bilmem..o çerçeveyi birine verin de yakıp ısınsın..
    Cevapla
  • HARUN VAROL 11 yıl önce Şikayet Et
    bu ne doyumsuzluk..... bu ne kardeşim bizim ilçede 8 tane BİM MARKET var ŞOK,KİPA GROSS bunlar da cabası bütün küçük marketleri bitirdiler sahipleri kim oda belli değil..
    Cevapla
  • abdurrahim ulus 11 yıl önce Şikayet Et
    peki böyle bir şey varsa . bu rekabete aykırı değilmi? Aynı standarttaki ŞOK ta Ülker grubunda.Şimdi DİA da katılırsa tekel oluşmuyormu? Ayrıca ÜLKER büyük bir üretici konumunda. Kendi ürünlerini bu marketlerde daha ucuza satarsa benze merketler nasıl rekabet edip varolacak? Bence üretici gruplar perakende yapmamalı. Bu ticaretin ruhuna aykırı. Sadece fabrikalarının yanında olan fabrika mağazalarında satış yapmalıdır.Bu sadece gıdada değil, tekstil vb tüm dallarda olmalıdır.
    Cevapla
  • yorumcuu 11 yıl önce Şikayet Et
    BİRA VE ŞARAP SATIŞI KALKARSA MİLLETE HİZMET ETMİŞ OLURLAR. Alkolikler üzülsede hizmet hizmettir teşekkürler ülkere
    Cevapla
  • Luther 11 yıl önce Şikayet Et
    Bira& $arap. Dai en ucuz sarap ve birayi satiyordu..yazik olacak..!!
    Cevapla