46 yıllık şirket Hollandalılara satıldı

Türk ısıtma sektörünün büyük kuruluşlarından Baymak'ın yüzde 100 hissesi yabancı ortağına devredildi.

46 yıllık şirket Hollandalılara satıldı
46 yıllık şirket Hollandalılara satıldı
GİRİŞ 27.03.2013 18:46 GÜNCELLEME 27.03.2013 18:46

2008 yılında Baxi Grup'un BDR Thermea tarafından satın alınmasıyla birlikte Baymak'ta yüzde 50 paya sahip olan BDR Thermea, Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan'ın elindeki hisseleri devretmesiyle, şirketin yüzde 100'üne sahip oldu.

Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, 46 yıllık geçmişe sahip olan ve 1990'ların başlarında finansal krize giren Baymak'ta payları devrederek büyük bir dönüşüm başlattıklarını belirterek, şirketin küllerinden yeniden doğduğunu söyledi. Akdoğan satış sonrası elde ettiği geliri ise sağlık sektöründeki yatırımları için kullanacağını belirtti.

Akdoğan, "Baymak ülkemizde ilkleri başaran, sektörü her zaman dönüştüren bir firma oldu. Bugün yoğuşmalı kombi satışında lider olmamız tesadüf değil. Biz daha az enerji tüketen, hem tüketicinin hem ülkemizin kazandığı ürünleri her zaman ön planda tutarak sektöre de yön verdik. Yaklaşık 8 yıldır Baymak markamızla sadece yoğuşmalı kombi reklamı yaparak, tasarruflu olan bu ürünün halkımız tarafından doğru anlaşılmasını sağladık halkımızı bu ürünün tasarrufuna inandırdık" dedi.

Baymak'ın hayatımının hep en önemli parçası olduğunu dile getiren Akdoğan, "Bugün Ethica Sağlık Grubu ile sağlık sektöründe yer almam Baymak ile olan gönül bağıma asla engel olmayacaktır. Baymak'ın devam eden başarıları ve büyümesi bana her zaman çok büyük bir mutluluk verecektir. Bu yeni dönemde de ne zaman ihtiyaç duyulsa Baymak'ın yanında olacağım" dedi.