Ülker Golf'ten Maraş'a 75 milyonluk yatırım

Ülker Golf'ün yeni fabrikası şirketin toplam dondurma üretiminin yüzde 25'ini karşılayacak. 2014'te faaliyete geçeçek fabrikada 250 kişi çalışacak

Ülker Golf'ten Maraş'a 75 milyonluk yatırım
Ülker Golf'ten Maraş'a 75 milyonluk yatırım
GİRİŞ 15.03.2013 07:35 GÜNCELLEME 15.03.2013 10:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ülker Golf Genel Müdürü Ender Buruk, bu yıl ikinci üretim tesisinin 75 milyon TL yatırımla Kahramanmaraş'ta açılacağını, bu fabrikanın yıllık dondurma üretimlerinin yüzde 25'ini karşılayacağını ve 250 kişiye istihdam sağlanacağını açıkladı.

Buruk, Bursa'nın yanı sıra ikinci üretim tesisini bu yatırımla Kahramanmaraş'ta kuracaklarını belirterek, "Üretimimizin yüzde 25'ini, önümüzdeki yıl bu fabrikadan karşılayacağız. Burada 40 milyon litre üretim yapmayı, 250 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz. 2014 yılında hizmete açılacak bu yeni tesis ile Ülker Golf'ün toplam üretim kapasitesi 2014 yılında 160 milyon litreye çıkacak" diye konuştu.

Her gün 2.5 milyon adet

Dağıtım ağlarından da bahseden Buruk, "Bizim 2013 içindeki satış ve dağıtım ağımızla 800 araç, 60 distribütör aracılığıyla 100 bin noktaya ulaştırılıyor. Her gün 16 bin nokta ziyaret ediliyor. Bu yıl için hedefimiz her gün 2.5 milyon adet Golf dondurmasını tüketici ile buluşturma hedefimiz var" dedi.

2 milyar TL'lik pazar

Türkiye'de 2012 yılında, kişi başı dondurma tüketiminin 4 litre olduğunu pazarın yılda yüzde 15 oranında büyüdüğünü ve pazarın hızlı büyüme kaydetmesi halinde tüketimin, Avrupa ortalaması olan 8-9 litrelere çıkabileceğini belirtti. Türkiye'de kişi başı 4 litre dondurma tüketimi ile pazarın 2 milyar TL civarına geldiğini açıklayan Buruk, "Bir üç yıl sonra 2.82 milyar TL civarına geleceğini tahmin ediyoruz" dedi.

'Bu yaz zam yok'

Buruk, yaz sezonunda dondurma fiyatlarının artıp artmayacağına yönelik bir soruya, "Şu andasezon arasında fiyat farkı olmayacak. Çünkü dondurma piyasasında fiyatların alınması yılbaşıile oluyor. Fiyat kartları, yılbaşından itibaren satış noktalarına verilmeye başlanıyor. Yılbaşı gibi fiyatlar oluşmuş oluyor ve sene boyunca değişim olmuyor. Dolayısı ile şu an ile yaz sezonu arasında fiyat farkı olmayacak" dedi.

Karacabey'de keçi sütü çiftliği

Bursa Karacabey'de kurulan çiftlik ile ilgili olarak Ender Buruk şunları söyledi: "Maraş usulü dondurmada kullanılmak üzere açılan keçi çiftliğimizi, 24 bin metrekare toplam alanda faaliyete geçirdik. Şu anda çiftliğimizde 1000 tane keçimiz var. Çiftlik en son teknoloji otomatik sağım sistemi ile çalışıyor." Buruk sözlerine, çiftlikteki otomatik sağım sisteminde el değmeden soğutma tankına giden sütün, aynı gün el değmeden 30 dakika uzaklıktaki Bursa fabrikaya ulaştırıldığını, bu sayede ürünlere taze, doğal ve güvenilir bir kaynaktan süt temin ettiklerini de ekledi.

YORUMLAR 1
  • Ahmet KAHRAMAN 11 yıl önce Şikayet Et
    Nafile. Süt bursadan gelecek ve maraş dondurması olacak öylemi? NAfile beyler torosların daglarında beslenmeyen keçinin sütüyle beside toplam 24 dönümde 1000 keçi. bildiginiz ahır sistemi yani... bir olurmu. keçinin doğasına aykırı. keçi bir bitkinin en taze yerini yer. yapragını bile yemez...
    Cevapla