Kuaförlere yeni düzenleme geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "tehlikeli işyeri sınıfında" yer alan berber ve kuaförler için 52 maddelik risk değerlendirme listesi hazırladı.

Kuaförlere yeni düzenleme geliyor!
Kuaförlere yeni düzenleme geliyor!
GİRİŞ 13.03.2013 07:52 GÜNCELLEME 13.03.2013 11:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İşyerlerindeki tüm cam ve aynaların çatlak ve kırık olmaması şartı aranacak. Bakanlık, kuaför, berber ve güzellik salonlarında varolan ya da varolabilecek tehlikelerin belirlenmesi, bunların riske dönüşmesine yol açan faktörlerin ortadan kaldırılması için yol haritasını tamamladı. Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde geçen hafta hazırlanan listeye göre bakanlığın görevlendirdiği işyeri güvenliği uzmanları bu forma bakarak risk değerlendirmesini yapacak.

52 SORUYA CEVAP ARADI

Kuaför, berber ve güzellik salonlarını çalıştıranların "evet ya da hayır" diye yanıtlayacakları listede 52 değişik soruya yer verildi. İşletmeciler işyerinde farklı tehlike kaynakları olması halinde bu listeye yeni eklemeler yapabilecekler. Listenin en dikkat çeken yönü cam ve aynalarla ilgili risk kriteri oldu. Bakanlık, bu işyerlerinde aynalar da dahil olmak üzere cam yüzeylerin uygun şekilde monte edilmiş olmasını ve yüzeyler üzerinde kırık ya da çatlak hataların bulunmamasını istedi.

ARIZALILARI KULLANMA

Listeye göre saç kurutma ve traş makinesi gibi elektrikli aletlerin düzenli olarak kontrol edilip edilmediği, arızalı ekipmanların kullanımının engellenmesi için de hazırlık yapılması istendi. Bakanlık, kontrol listesinde yer alan "İçerisinde dönen aksamları bulunan elektrikli aletlerle yapılan çalışmalar sırasında gerekli önlemler alınır" ifadesini de bir örnekle açıkladı. Buna göre berber ve kuaförlere, "Bu tür aletlerle yapılan çalışmalarda fular, takı, geniş kollu bluz gibi giysiler kullanılmamalıdır" tavsiyesi yapıldı.

Maske eldiven

ÇALIŞANLARIN kimyasal maddelerle çalışma sırasında cilt, göz, solunum temasını önleyecek şekilde uygun nitelikte eldiven, maske gibi ekipmanları kullanması da talep edildi. Buna göre kimyasalların üzerinde uygulama yöntemi, kullanılacak koruyucu ekipman ve zararlarını gösteren etiketlerin bulunması da gerekecek. Listede, "Kesici veya delici nitelikteki aletler koruyucu kılıfları içerisinde muhafaza edilmektedir" denildi.

YORUMLAR 1
  • samet elmas 10 yıl önce Şikayet Et
    YA SİYASİLER...???**. Otobüs tepesine çıkıpta miting yapan siyasilerde kayma, düşme ihtimaline karşı baret takacak mı? Milletvekili olup belinde tabanca taşıyanlar da olası bir silah patlamasına karşı yanlarında sağlık görevlisi bulunduracak mı? Her bir milletvekili maaşı birçok esnafın aylık kazancının üzerinde maaş alıyor. Üstelik bir kuaförün yanında çalışan kişi sayısından fazla görevli vekillerin yanında çalışıyor.Koruması, şoförü, yardımcısı, sekreteri derken Vekillerde bir tür işveren kategorisine giriyor.İsdihdam sağlıyor. Vekillere de iş yerlerine yapılan düzenlemeler gibi düzenleme yapılsın. Kuaförde iş kazalarından yılda kaç kişi ölüyor yada yaralanıyor bilmem ama mecliste ki kavgalara bakarsak, vekillerin kuaförlerden daha fazla risk taşıdığını söylemek mümkün...
    Cevapla