'Türkiye kozmetikte dünya markası çıkarır'

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, ''Hızlı koşmayı, inovasyon ve markalaşmada fark yaratmayı başarabilirsek Türkiye kozmetikte çok dünya markası çıkarır'' dedi.

'Türkiye kozmetikte dünya markası çıkarır'
'Türkiye kozmetikte dünya markası çıkarır'
GİRİŞ 12.03.2013 14:47 GÜNCELLEME 12.03.2013 14:47

İKMİB'den yapılan açıklamaya göre, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarında yüksek kalite, ürün çeşitliliği ve marka bilinirliğinde rakiplerini geride bırakan Türk kozmetik sektörü, krize rağmen Avrupa pazarına da ilgi göstermeye devam ediyor.

İKMİB, dünyanın en büyük kozmetik organizasyonlarından biri olan ''Cosmoprof Worldwide Bologna Fuarı''na bu yıl altıncı kez katıldı. Fuarda, 44 Türk firması yer aldı.

Türk kozmetik sektörü, parfümden renkli kozmetik ürünlerine, saç şekillendiricilerden ıslak mendile kadar geniş bir ürün yelpazesini ziyaretçilerle buluşturdu. İnovatif pek çok ürün ise ilk kez Cosmoprof Bologna'da sergilendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz de düzenledikleri milli katılımlı fuarlar ve Ur-Ge kapsamında gerçekleştirdikleri gezilerle kozmetik sektörünü Asya'dan Güney Amerika ve Ortadoğu'ya kadar uzanan geniş bir coğrafya ile buluşturduklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Ancak ekonomik krizin halen devam ettiği Avrupa pazarına da sırt çevirmiyoruz. Yeni ve farklı pazar arayışlarımız devam ederken, Avrupa kozmetikte önemini koruyor. Ekonomik kriz Avrupa'yı ciddi şekilde yavaşlatmış durumda. Krizler fırsatları da beraberinde getiriyor.

Bu dönemde hızlı koşmayı, inovasyon ve markalaşmada fark yaratmayı başarabilirsek Türkiye kozmetikte çok dünya markası çıkarır. Kozmetik sektörünün ihracat ve markalaşma atağının sürmesi için çalışmalara hızla devam ediyoruz. Sektörde de son yıllarda bu yönde bir gelişme var.''