Borsa Yatırımcıları Derneği'nden internet isyanı

BORYAD Başkanı Ali Bahçuvan, internet üzerinden borsadaki şirketlerin karalandığını, şirket ortaklarıyla küçük yatırımcıların karşı karşıya getirildiğini ve manipülatörlere rahat hareket edebilecekleri bir zemin hazırlandığını bildirdi.

Borsa Yatırımcıları Derneği'nden internet isyanı
Borsa Yatırımcıları Derneği'nden internet isyanı
GİRİŞ 22.11.2012 17:51 GÜNCELLEME 22.11.2012 17:51

Ali Bahçuvan yaptığı yazılı açıklamada, borsada halka arz seferberliği ile beraber işlem gören şirket sayısında artış yaşandığını hatırlatarak, borsaya gelen KOBİ tarzında bir çok şirketin olması ve düşük sermayeler dolayısıyla likidite düşüklüğünün, bu hisse senetlerinde sert fiyat hareketleri yaşanmasına neden olduğunu ifade etti.

Bahçuvan, ''İnternet üzerinden borsadaki şirketler karalanmakta, şirket ortaklarıyla küçük yatırımcılar karşı karşıya getirilmekte, manipülatörlere rahat hareket edebilecekleri bir zemin hazırlanmaktadır'' değerlendirmesini yaptı.

Yalan yanlış haberler nedeniyle bir çok küçük yatırımcının yüksek fiyattan hisse senedi alıp düşük fiyatlara sattığını dile getiren Bahçuvan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Halka açık şirketler yazılı ve görsel basında olduğu gibi rahatlıkla yalan yanlış haberleri yalanlayamamakta, bu konuda devletin kurumları ve hukuki sistem yetersiz kalmaktadır. Halka arz seferberliğine olumsuz etki eden bu unsur, düzgün şirketlerin borsadan uzak durmasına yol açmaktadır. Gerek BTK gerekse SPK ile bu konuda görüşmeler başlatılacaktır.

Bu süreçlerde zarar görenlerin ücretsiz hukuki destek alabileceği toplu dava, suç duyurusu ve tazminat davaları açabilmelerine olanak sağlayacak bir hukuk komitesi kurulmuştur.''

Bahçuvan, buna benzer olaylar nedeniyle zarar görenlerin, yatırımcıların ve halka açık şirketlerin derneğe müracaat edebileceklerini de belirtti.

KAYNAK: AA