İnternetten altın alırken buna dikkat!

Kuyumcular, fiyatı saniyede bir değişebilen çeyrek altından bileziğe kadar altın çeşitlerinin satışında internetin tercih edilmemesi gerektiğini belirtiyor, çünkü...

İnternetten altın alırken buna dikkat!
İnternetten altın alırken buna dikkat!
GİRİŞ 09.10.2012 11:55 GÜNCELLEME 09.10.2012 13:39

Birçok ihtiyaç malzemesiyle birlikte çeyrek altından bileziğe kadar altın çeşitleri de e-ticarete konu olunca, kuyumcular, fiyatı saniyede bir değişebilen bu ürünlerde internetin tercih edilmemesi gerektiğini, bu tür satışlarda en az 10 TL fark alınarak, satıcının riski yok ettiğini söyledi.

Sonunda çeyrek altın bile internetten satılmaya başladı. Sadece çeyrek altının değil bilezikten tek taş yüzüğe kadar pek çok ziynet eşyasının internetteki e-ticaret sitelerinde satışa sunulmasıyla birlikte kuyumcular da vatandaşı uyardı. İnternetten satışların altın gibi bir üründe rakip olmayacağını vurgulayan kuyumcular, bu ürünün kargo ile taşınmasından fiyatına kadar pek çok konuda şaibeye dikkat çekti.

10 LİRA PAHALIYA SATIYORLAR

Konuyla ilgili DHA'ya değerlendirme yapan İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça, bu tür satışların olduğunu, ancak tüketicinin de bilinçli ve akıllıca davranması gerektiğini vurguladı. Uça, "Şu anda satışta olan ürünlerde internet fiyatlarında 10 liralara kadar bir fark var. İnternetten satışta daha fazla fiyat belirlenmesinin nedeni ise sürekli değişen altın fiyatları. Altın fiyatları dakikalık, hatta saniyeliktir. Satıcılar risk almamak için üzerine 10 lira gibi bir fark koyuyorlar. Vatandaş bunlara aldanmasın" dedi.

SİGORTALI KARGOYLA GÖNDERİLSE FİYAT FIRLAR

Uça, vatandaşın gerçek fiyatlara yönelmesini de istedi. Uça, "Birçok kuyumcu esnaf odası internet sitelerinde altın fiyatlarını düzenli olarak duyuruyor. Vatandaşlar odaların internet sitelerine girerek bilgi sahibi olsun" diye konuştu. Yılmaz Uça, vatandaşların 'kargo ücreti alınmaması' yönündeki aldatmacalara da inanmaması gerektiğini söyledi. Uça, "Kargoyla gönderdiğinde bir de altın için sigorta yaptırsa ücret zaten fırlar. En yakın kuyumcuya gidip altın almak varken bu yolun tercih edilmesini doğru bulmuyorum. Bu çanta veya bilgisayar almaya benzemez" uyarısını yaptı

KAYNAK: DHA