Altın fiyatları tavan yaptı!

Altın fiyatları son zamanların en yüksek seviyesine çıktı. . İşte en güncel çeyrek ve altın fiyatları...

Altın fiyatları tavan yaptı!
Altın fiyatları tavan yaptı!
GİRİŞ 02.03.2017 08:57 GÜNCELLEME 02.03.2017 11:05

Altın fiyatları Kapalıçarşı'da 147,00 lira seviyelerine geldi. Çeyrek altın fiyatı ise 240 lira bandına yükseldi. Son 2 haftadır 145-146 lira bandında gezen altın fiyatları ilk kez 147 lira seviyelerini gördü. 

Altın Piyasalarında Trump Etkisi

Piyasaların merakla beklediği ABD Başkanı Donald Trump’un dün gerçekleştirdiği konuşmasının ardından piyasalar anında tepki verdi! Sarı metal, Donald Trump’un açıklamalarının ardından günlerce devam eden yükselişini durdurarak değer kaybetti. ABD para birimi olan dolar ise, güçlü bir şekilde durarak altının düşmesinin en büyük nedenlerinden birisini oluşturdu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın piyasalar tarafından merakla beklenen kongre ortak oturumunda yaptığı konuşma, piyasalarda beklenen etkisini gösterdi. ABD Başkanı’nın konuşmasının ardından dolar, gücünü koruyarak değer kaybı sürecine girmedi. Altın ise doların gücünü koruması ve yatırımcıların Mart ayında faiz artırımına ilişkin beklentilerini arttırması ile birlikte düşüş sürecini üçüncü işlem gününe de taşıdı.

Altın piyasasında son duruma baktığımızda; spot altının ons fiyatı %0.3 oranında düşerek Singapur yerel saati ile saat 11:18'de ons başına 1,245.01 dolardan işlem gördü.

Singapur Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley’in piyasalarda yaşanan son gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında; Trump'ın konuşması söylem bakımından yüksek fakat detay bakımından düşük olduğunu belirtmesi önemli bir nokta oldu. 

Piyasalarda şimdi tüm gözler Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günü yapacağı konuşmaya çevrildi. FED Başkanı Janet Yellen’in konuşması ve aynı zamanda Avrupa'daki konuların küresel piyasalar açısından oldukça önemli olduğunu da belirten Singapur Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, Janet Yellen’in şahin tonlu konuşmaları ile Mart ayı toplantısının beklenmedik bir şekilde 'canlı' olacağını belirtmesi de önemli bir değerlendirme oldu.