Açıklamalar üst üste geldi! Dolar çakılıyor

Son günlerdeki hızlı yükselişiyle gündem olan olar, TL karşısındaki sert düşüşüne devam ediyor.

Açıklamalar üst üste geldi! Dolar çakılıyor
Açıklamalar üst üste geldi! Dolar çakılıyor
GİRİŞ 07.12.2016 12:09 GÜNCELLEME 07.12.2016 13:06
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın açıklamalarının ardından hızla düşüşe geçen dolar, günü 3.44 liradan kapatmıştı.

Dolar sert düşüşünü bugüne de taşıdı. EPDK ve THY dahil birçok kurumun işlemlerinden Türk Lirası'na geçtiğini açıklamasının ardından dolar/TL paritesi 3.42'ye kadar düştü.

Öte yandan dolar Avro karşısında da güç kaybediyor. Avro, dolar karşısında yüzde  0.08 güçlenerek 1.07 seviyesinden işlem görüyor. 

Haber7

YORUMLAR 10
  • Ramazan 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki diyelim tüm kurumlar ve vatandaşlar dolarlarını bozdurdu dolar yıne yükseldi bu sefer ne yapacaz hamle olarak vatandaşta dolar kalmayınca bence biz oltaya dusduk demedi demeyin nasıl bizim yöneticilerin bir planı hamlesi varsa dolar lobisininde bir planı hamlesi olabilir kurumlar ve vatandaştaki dolarıin büyük bölümünü bozdurtup bir sonraki dolar rallisine turkiyeyi hamlesiz ve etkisiz bırakmak olabilir demedi demeyin
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    bende hep diyodum nasıl oluyo bu iş her seferinde nasıl başarıyolar. cevabı destansı bilgi ve zekasıyla giresunlu kardeşimiz verdi. eksik olmasın.
    Cevapla
  • kuşadalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Giresunlu.. Hayal dünyasında mı yaşıyorsun.Halkın yüzde kaçı dolar bazlı iş yapıyor zaten.Ülkemiz borçlanmalarını ve yüm yurtdışı ithalat ihraçlarını usd üzerinden yapıyor.Ülkende üretemediğin dışarıdan aldığın herşey dolara endeksli önce bunu bir anlayın.İlkokul mezunu seviyesinde yorumlarınız komik oluyor cidden.Kabül edelim ki zor süreçteyiz.
    Cevapla
  • Kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    Giresunlu turkiye petrolü neyle aliyor ithalatı neyle yapıyor teknolojik ürünleri neyle alıyor doğalgazı neyle alıyor sen ben ahmet mehmet dolar almayabiliriz vatandaş olarak ama benzin almak zorundayız değilmi işadamları dolar almak zorunda çünki ithalat yapacak biraz gerçekçi olalım yahu
    Cevapla
  • giresunlu 7 yıl önce Şikayet Et
    elde dolar kalmayınca ülkemiz dolar ile dönmediği sürece dolar yükselse ne olur yükselmese ne olur bunuda bana izah edermisin ?
    Cevapla
  • Zeki 7 yıl önce Şikayet Et
    Simdiye kadar neden dovizde tutmuslar yukselirken neyi beklemisler arkadas?.
    Cevapla
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    2 ay önceki seviyesi olan 1,90 lara inmedikçe dolar düştü diyip de milleti bu seviyelere alıştırmaya çalışmayın.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    doların 3 lira altına düşmesi hiç kolay birşey değil ama inşallah muvaffak oluruz
    Cevapla
  • hayda 7 yıl önce Şikayet Et
    başlığı görünce sevinmiştim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle