Dolar ve Euro rekor kırdı!

Fed Başkanı Yellen'in açıklamaları sonarsı faiz artışı olabileceğini söylemesi üzerine, dolar 3.4042'ü görerek yeni tarihi rekor kırdı.

Dolar ve Euro rekor kırdı!
Dolar ve Euro rekor kırdı!
GİRİŞ 18.11.2016 08:13 GÜNCELLEME 18.11.2016 14:34
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

Dolar/TL, ABD'de faizlerin yakın dönemde artırılacağı beklentisi ve dolarda global güçlenme ile 3.4042 seviyesini görerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Dolar/TL, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın faiz artışına yönelik açıklamalarının ardından dolarda global değer kazancı ve içerideki siyasi endişelerle 3.4042'ü görerek tarihi zirvesini gördü.

Dün güne 3.32 civarında başlayan, saat 17.30'da 3.3500/3.3505 seviyesinde olan dolar/TL,, Asya seansında tarihi zirve olan 3.4042'e kadar yükseldikten sonra bugüngüne 3.38 seviyesinden başladı. Kur saat 11.42 itibari ile bankalararası piyasada 3.4028 seviyesinden işlem gördü.

EURO DA REKOR KIRDI

Euro/TL'de 3.6002 seviyesini görerek tarihi rekorunu kırdı. Kur, bankalararası piyasada saat 11.40 itibari ile 3.5987 seviyesinden işlem gördü.

DOLAR FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Fed Başkanı Janet Yellen, ABD'de açıklanan verilerin istihdamda artışa ve enflasyonda yükselişe işaret etmesi halinde faizlerin "görece yakın" dönemde artırılabileceğini söyleyerek, faizlerin gelecek ay artırılabileceğine dair açık bir ipucu verdi.

Diğer taraftan yurtiçinde başkanlık, anayasa değişiklikleri, referandum gibi unsurlar ile jeopolitik riskler TL'deki kırılganlığı artırıyor. Öte yandan Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturma, HDP milletvekillerine yönelik gözaltı ve tutuklamalar ile yeniden gündeme gelen idam konusu AB ile ilişkileri kötüleştirebileceği endişesi TL'de baskı yaratan diğer unsurlar olarak ön plana çıkıyor.

BAŞBAKAN EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU'NU TOPLUYOR

Dolar ve Euro'da peşpeşe gelen tarihi zirveler sonras Başbakan Binali Yıldırım'dan kritik bir hamle geldi. Başbakan Yıldırım başkalığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun bugün saat 16:00'da Çankaya Köşkü'nde toplanacağı duyuruldu.

YORUMLAR 149
  • Erdem 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede sanayi olmayınca böyle oluyor maalesef Rahmetli Erbakan Ağır Sanayi derdi hep şimdi inşaat tan başka bişey yok
    Cevapla
  • Okuyucu 7 yıl önce Şikayet Et
    İstiklal marşımızın ilk kelimesi. KOKMA...! Karkmayın şu Dolar ve Euro'nun yükselmesinden bu kadar. Yiğit olun...! Dik durun...! Bilmelisiniz ki balonun patlamaya en yakın nokta en çok havayla dolduğu zamandır.
    Cevapla
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah sonumuzu hayreylesin kardeşlerim , evet durum çok ciddi , birinci sorumlu hükümet , fakat devletimize hükümetimize de sahip çıkalım , halk olarak birlik olalım , ekonomi batarsa AK partilisi CHP lisi MHP lisi hepimiz ziyana uğrarız kardeşlerim , bizi yönetenleri uyaralım , ben de eleştiriyorum , uyaralım onları ama halk olarak da sahip çıkalım
    Cevapla
  • Mesut 7 yıl önce Şikayet Et
    Niçin 2001de ülkeye dış güçler ekomomik operasyon düzenlerken hükümetin yanında yer almadın ve hükümet ıstifa dedin şimdi çıkmış hükümetin yanında yer alın diyorsunuz yazık kaç yüzünüz var sizin
    Cevapla
  • ali ayar 7 yıl önce Şikayet Et
    Hic dusundunuz mu dolarin gercek degeri nedir diye. 0(sifir) dahi degil. Amerika milli gelirinin 10 katindan fazla borclu yani ekside yakin zamana kadar temerrude dustu dusecek haberlerini nasil unutursunuz.Hatta bazi eyaletleri 3 ay sureyle kamu calisanlarinin maaslarini odeyemedi.Fakat bu hep boyle gitmeyecek. simdiden bazi eyaletler ayrilmak icin referandum hazirliklari yapiyorlar.Dunyada azimsanmayacak sayida ulke yerel para birimleriyle ticaret icin anlasmalar yapiyorlar. daha cok sey var ama....
    Cevapla
  • Ekonomist 7 yıl önce Şikayet Et
    Dolar 1.4 TL oldugunda dolari yukseltin diyen isadamsılar simdi yana yana bagiriyor niye dolar yuksekliyor diye yirtiniyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle