Piyasalar faiz artışına hazır

St. Louis Fed Başkanı Bullard, piyasaların Fed'in yaz aylarında faiz artırmasına hazır göründüğünü söylerken, kesin bir tarih belirtmedi.

Piyasalar faiz artışına hazır
Piyasalar faiz artışına hazır
GİRİŞ 30.05.2016 09:05 GÜNCELLEME 30.05.2016 09:05

Güney Kore'de bir basın toplantısında konuşan Bullard, "Benim hissettiğim küresel piyasaların muhtemel bir faiz artışına hazır oldukları ve Aralık ayındaki faiz artışıyla beraber komitenin bir süredir faizleri yavaşça ve kademeli olarak normalleştirme politikasına bakarsak bu çok şaşırtıcı olmaz" dedi.

Bullard, "Dolayısıyla benim düşünceme göre eğer her şey yolunda giderse bu sorunsuz bir şekilde hallolur" ifadelerini kullandı.

Bullard ABD ekonomik büyümesinin ikinci çeyrekte toparlandığını söylerken, Fed'in Haziran veya Temmuz aylarında faiz artırıp artırmamasına dair görüşünü ise belirtmedi.

Seçilmesi durumunda Donald Trump'ın para politikasına bir değişiklik getirip getirmeyeceği sorulan Bullard, Fed'in bağımsız olduğunu ve herhangi bir siyasi reçeteyi takip etmediğini söyledi.

Bullard, "Beyaz Saray'da bir değişimin Fed politikasını etkileyeceğini düşünmüyorum. Benim umudum her iki seçim kampanyasının da Fed'i siyasileştirmekle ilgilenmediği yönünde" dedi.