Milyarderlerin altın oyunu

George Soros altına yatırım yaparken, John Paulson altın varlıklarını azalttı.

Milyarderlerin altın oyunu
Milyarderlerin altın oyunu
GİRİŞ 18.05.2016 10:17 GÜNCELLEME 18.05.2016 10:17

Altın fiyatlarında son 30 yılın en büyük artışı görülmesine rağmen milyarder hedge fon yöneticisi John Paulson altın varlıklarını azalttı. Öte yandan George Soros dünyanın en büyük Barrick Gold Corp.'un 264 milyon dolarlık hissesini satın aldı.

PAULSON YÜZDE 17 ORANINDA AZALDI

John Paulson'ın sahibi olduğu dünyanın en etkili altın yatırımcıların biri olan Paulson & Co, ilk çeyrek sonu itibariyle dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'ta yatırımını yüzde 17 oranında azaltarak 4,8 milyon hisseye düşürdü. Paulson Aralık sonunda biten üç aylık dönemdeki payı ise 5.8 milyon seviyesindeydi.

SOROS'TAN ALTIN HAMLESİ

Paulson'ın hamlesinin tersine ünlü yatırımcı George Soros ise dünyanın en büyük altın üreticisi Barrick Gold Corp.'un 264 milyon dolarlık hissesini satın aldı.

Soros Fund Management'ın hisse sendi varlıklarının değeri, resmi verilere göre, geçen çeyreğin sonunda yüzde 37 azalarak 3.5 milyar dolara geriledi. Soros, Barrick'in yüzde 1.7'sini satın alırken bu şirket Soros'un portföyünde en büyük ABD'li halka açık varlık oldu. Soros ayrıca, altın fiyatlarını takip eden exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'ta 1.05 milyon hisselik call opsiyon sahibi olduğunu da açıkladı.

KAYNAK: FORTUNE TÜRKİYE