Credit Suisse: Türkiye'de ralli sona ermedi

Credit Suisse, Türkiye'de rallinin henüz sona ermediğini söyledi.

Credit Suisse: Türkiye'de ralli sona ermedi
Credit Suisse: Türkiye'de ralli sona ermedi
GİRİŞ 13.05.2016 10:25 GÜNCELLEME 13.05.2016 10:25

Credit Suisse, küresel gelişen piyasalar hisse senetleri strateji raporunda Türkiye'de rallinin henüz sona ermediğini belirtti.

'İYİ PERFORMANS'

Raporda, mevcut siyasi belirsizlik ve 7.5 aylık (gelişen piyasalara göre) daha iyi performansın ardından Türkiye hisse hisse senetlerine yatırım yapma durumunun tekrar değerlendirilmesinin sağduyulu olacağı, sonuçta ise küresel gelişen piyasalar (GEM) portföyündeki ağırlığı yüzde 20 arttırma yönündeki duruşunun korunmasına karar verildiği bilgisi yer aldı.

Söz konusu karara ilişkin nedenlerin başında Türkiye'nin gelişen piyasalar rallisinde genellikle daha iyi performans gösteriyor olması yer alıyor. Türkiye'de makroekonominin sağlıklı olması ve GSYİH'nin olumlu revizyonlara sahne olması ise diğer bir neden.

'BÜYÜME DESTEKLEYİCİ ETKİDE'

Raporda ayrıca, olumlu kararın arkasındaki sebeplerden biri olarak daha iyimser bir cari dengenin Türk Lirası'nda daha fazla istikrarın belirtisi olduğu şeklindeki görüş yer aldı. 

Credit Suisse'ye göre Türkiye hisse senetlerinde kar revizyonları, karlılık ve marjların tamamı GEM'e göre daha iyi durumda bulunuyor. Credit Suisse raporunda, değerlemelerin ve büyümenin de destekleyici etkide bulunduğunu belirtiliyor.

KAYNAK: BLOOMBERGHT