Altın zirveyi sevdi! Daha da yükselir mi?

Altının gram fiyatı yılbaşından bu yana yüzde 20'nin üzerinde değerlendi.

Altın zirveyi sevdi! Daha da yükselir mi?
Altın zirveyi sevdi! Daha da yükselir mi?
GİRİŞ 06.05.2016 12:39 GÜNCELLEME 06.05.2016 12:51

Geçen yılı 99,54 liradan tamamlayan altının gramı dün itibarıyla 121 lirayı aştı. Böylece yüzde 20,8 değerlendiren gram altın, dolar kurundaki sert yükselişin de etkisiyle güvenli liman olma özelliğini sürdürdü.

GRAMDA 136 LİRAYA HAZIR OLUN

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, siyasi gelişmelerden olumsuz etkilenen piyasalarda tedirginliğin yıl boyunca sürebileceğini belirterek, "Jeopolitik ve siyasi riskler altının gram fiyatını 136 lira seviyesine yükseltebilir. Eğer siyasi riskler tahminlerden kısa sürede çözüme varırsa dolar/TL'nin yükselişlerinin sınırlı kalması ile gram altın 128 TL bandında devam edebilir" öngörüsünde bulundu.

DOLAR NE OLUR?

Memiş, altın fiyatlarındaki yükselişlerin beklentilerden daha yüksek seviyeleri test edebileceğini dile getirerek, siyasi ve jeopolitik risklerin oluştuğu bu dönemde dolar kuru yükselişlerinin 3,15-3,20 seviyelerine kadar sürebileceği tahmininde bulundu. 

'128 LİRAYA DOĞRU HAREKET GÖRÜLEBİLİR'

Alan Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Burçak Gezgin ise, gram altın tarafında dolar kurunun performansının da takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları dile getirdi: 

"Özellikle TL tarafı mevcut durumda Türkiye için olumlu senaryoları fiyatlıyordu. Ancak 2,8100 seviyesi altında kalıcılık uzun vadeli olmamakta. Bu nedenle önümüzdeki dönemde doların da güçlenmesiyle birlikte gram altın tarafında tekrardan zirve seviyelere tırmanış görebiliriz. Gram altında öncelikli olarak 124-128 seviyesine doğru hareketler görülebilir."